{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čović oštetio državu za dva miliona KM?

S
29.6.2011. u 21:20
0
46
Dragan Čović oštetio državu za dva miliona KM?
0
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu poslalo je na potvrđivanje Kantonalnom sudu u Sarajevu optužnicu protiv Dragana Čovića zbog zloupotrebe ovlasti i položaja iz juna 2000. godine dok je bio ministar finansija FBiH.
Nekada zajedno varali državu, danas politički rivali (Foto: Fotoservis)
Nekada zajedno varali državu, danas politički rivali (Foto: Fotoservis)

"Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a, optužnicom se na teret stavlja da je u junu 2000. godine, u svojstvu ministra finansija FBiH prekoračio granice svoje službene dužnosti tako što je Carinskoj upravi FBiH izdao obavezujući akt vezan za primjenu odluke Vijeća ministara BiH o određivanju proizvoda za koje se pri njihovom uvozu plaća posebna pristojba omogućivši da na taj način privredna društva (Lijanovići d.o.o. i Mesna industrija Lijanovići d.o.o.) izbjednu plaćanje prelevmana na strojno iskošteno piliće meso i koštice, usljed čega je oštećen budžet FBiH i inderektno budžet BiH za iznos od oko 1,9 miliona KM", rekla je za Sarajevo-x.com Jasmina Omičević, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Podsjećamo da je ovaj postupak prvobitno vođen na Sudu BiH, po nalogu Tužilaštva BiH, koji je Čovića prvostepenom presudom proglasio krivim. U drugostepenom postupku, Sud BiH se proglasio nenadležnim, pa je slučaj ustupljen Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: