BiH
69

Dragan Čović: Imam osjećaj da smo se ponovo dogovorili

Piše: N. N.
Dragan Čović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon sastanka sa Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem, lider HDZ-a BiH Dragan Čović je rekao kako mu se čini da je dogovor postignut, ali da će se sve definitivno znati tek na sjednici Vlade FBiH koja će biti održana najkasnije do petka.

"Mogu reći da mi se čini da smo se ponovo dogovorili. Vidjet ćemo u naredna dva ili tri dana jesmo li", rekao je Čović nakon sastanka lidera SDA, DF-a i HDZ-a BiH a u vezi sa krizom u Vladi Federacije BiH.

Dodao je kako kadriranje treba što prije završiti kako bi se krenulo s reformskim procesima.

"Testirat ćemo dogovor na prvoj narednoj sjednici u vezi sa kompanijama koje smo ranije spominjali, ali i nekim drugim", rekao je Čović.

On je dodao da će na tapeti biti svi oni koji neuspješno posluju.

"U te kompanije ćemo imenovati vršitelje dužnosti i dalje raditi svoj posao. Vladu ćemo rasteretiti kadriranja. Želja nam je biti vjetar u leđa Vladi da radi svoj posao. Politiku trebamo ostaviti da je mi vodimo ovako malo negdje iz sjene", rekao je Čović.

Kazao je da je optimista ali da je poučen prethodnim iskustvima i oprezan.

Na kraju je dodao da on i HDZ nikada i nisu rekli da treba mijenjati upravu Aluminija, već nadzorne odbore. Dodao je da je priča o HT Eronetu završena i da će, ako dogovor bude funkcionirao, odluka o ovoj kompaniji biti donesena na prvoj narednoj sjednici Vlade FBiH.