BiH
319

Dragan Čović: Brazil je tu, budimo uz reprezentaciju

Anadolija
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH), prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović pozdravio je sinoćnji uspjeh reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (SP) u Brazilu iduće godine, istakavši da jedino sport u toj zemlji i regionu može donijeti nešto pozitivno.

Sve drugo, kazao je, uglavnom je negativno, nosi negativnu energiju i druge negativne predznake.

"Sad je evidentno da je Brazil tu! Osobno sam bio uvjeren da ćemo i to u Zenici riješiti, ali ne treba to gledati uopće. To je jedno iskustvo i zrelost ovog tima. Ono što nije dobro kada se ljudi malo pokolebaju rezultatom pa se odmah jave neke negativne tendencije okolo. Jednostavno u te ljude treba vjerovati i biti uz njih narednih godinu, dvije, jer ovo je prigoda koju se nije imalo u modernoj povijesti na našim prostorima", rekao je Čović za agenciju Anadolija.

Čović je uputio čestitku svima koji vode reprezentaciju i koji nose teret igre na svojim leđima.

"Jer to su evidentno imena koja su postala jedan ozbiljan tim i oni danas prednjače u većini evropskih klubova. Ali je bitnije od toga da imaju jedan tim", kazao je.

Nogometna reprezentacija BiH slavila je u sinoćnjoj utakmici protiv nogometne selekcije Slovačke u Žilini rezultatom 1:2, čime su stekli izgledne šanse da pobjedama u preostale dvije kvalifikacione utakmice izbore direktan plamsan na SP u Brazilu.