{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpredsjednik RS-a čestitao Zmajevima: Bravo! Vi ste među 16 najboljih reprezentacija svijeta

16.10.2013. u 09:05
1
229
Potpredsjednik RS-a čestitao Zmajevima: Bravo! Vi ste među 16 najboljih reprezentacija svijeta
1
Potpredsjednik RS-a čestitao Zmajevima: Bravo! Vi ste među 16 najboljih reprezentacija svijeta
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pobjeda Zmajeva i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine slavilo se sinoć širom Bosne i Hercegovine. I u brojnim gradovima Republike Srpske sinoć se javno slavilo, po prvi put, a incidenata nije bilo. Bh. reprezentativcima čestitke su uputili i političari, među kojima i potpredsjednik Republike Srpske Emil Vlajki.
"Ako išta funkcionira u ovoj napaćenoj i od svih osporavanoj BiH, to je nogometna reprezentacija. Nakon tri propuštene prilike da u posljednjem meču kvalifikacija izbore plasman na smotre najboljih
evropskih i svjetski reprezentacija - Danska (2003), Portugal u dva navrata (2009. i 2011) i Francuska (2011), ovaj put je pobjeda nad Litvanijom omogućila Zmajevima da odu na svjetsko prvenstvo u Brazil. Naći će se u najelitnijem društvu gdje će biti Italija, Njemačka, Holandija, Rusija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Španija… Nije ni važno koji će uspjeh tamo postići, jer se već nalaze među 16 najboljih reprezentacija svijeta. Bravo, bravo, bravo", kazao je Emil Vlajki, dopredsjednik RS-a.

Pobjedu Zmajevima je čestitao i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

"Naši zmajevi učinili su nešto što mi političari ne možemo godinama. Sačuvali su dignitet naše zemlje i digli njenu reputaciju u svijetu. Gradovima Bone i Hercegovine čuje se slavlje, slave svi i večeras su svi zajedno i ne dijeli ih ni nacija ni vjera. Ovo je povijest i to svijetla strana povijesti neše zemlje", izjavio je Kebo u čestitki nakon utakmice, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošći potpredsjednika Federecaje BiH

Povodom veličanstvene pobjede protiv Litvanije i plasmana nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, čestitku je uputio i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović.

"Plasman nogometne reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu nije samo veliki uspjeh bosanskohercegovačkog sporta nego i najljepši poklon svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine. Možda i više od plasmana u Brazil, raduje činjenica da ste cijelim tokom kvalifikacija ostavljali "srce na terenu" i da već godinama sa istim žarom i energijom branite boje naše domovine. Zajedno sa fudbalskim legendama Sušićem i Osimom, pokazali ste šta je recept za vrhunske rezultate Bosne i Hercegovine, ne samo na sportskom nego i na svakom drugom polju. Vi ste još jednom dokazali koliko možemo biti snažni i uspješni kada stremimo zajedničkim ciljevima i radimo timski.

Pred vama je, dragi naši Zmajevi, Brazil. Nadamo se i vjerujemo da će se historijska pobjeda i pozitivna atmosfera koje ste podarili cijeloj Bosni i Hercegovini odraziti i na druge sfere društvenog života naše domovine", istakao je Bećirović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: