BiH
142

Brazilski ambasador: BiH je trebalo neko vezivno tkivo, a to je reprezentacija

Klix.ba
Jose Augusto Lindgren Alves
Jose Augusto Lindgren Alves
Jose Augusto Lindgren Alves, ambasador Brazila u našoj zemlji, govoreći za FTV u srijedu navečer, čestitao je Zmajevima na plasmanu na Svjetsko prvenstvo te kazao da je siguran da će se naši navijači dobro osjećati u toj zemlji.

"Ova utakmica je bila mnogo više od običnog nogometa", rekao je Alves komentirajući susret reprezentacija BiH i Litvanije.

On kaže kako je siguran da će se naši navijači, bar oni koji sebi budu mogli priuštiti odlazak u Brazil, dobro provesti u toj zemlji. Međutim, upozorio je i na visoke cijene, kao i na to da će one u vrijeme održavanja takmičenja sigurno još više porasti.

"Istina je da je Brazilci vole nogomet i da su srdačni prema strancima. Vjerujem da će biti značajan broj Bosanaca koji će ići u Brazil", izjavio je brazilski ambasador.

On je dodao da u zemlji kakva je BiH uspjeh nogometne reprezentacije itekako mnogo znači. "Situacija je takva da BiH treba neko vezivno tkivo, a reprezentacija upravo to simbolira. Ovo je jedna od najpozitivnijih stvari koju sam vidio u BiH otkako sam došao prije dvije i po godine", rekao je ambasador Brazila u našoj zemlji.