{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dragan Čavić: Vlast ne smije da odbije pruženu ruku Evropske unije

17.1.2015. u 12:58
9
36
Dragan Čavić: Vlast ne smije da odbije pruženu ruku Evropske unije
9
Dragan Čavić: Vlast ne smije da odbije pruženu ruku Evropske unije
Dragan Čavić
Lider Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić rekao je danas u Banjoj Luci da vlast u RS ne smije da odbije pruženu ruke Evropske Unije. Ukoliko se to, ipak, dogodi, naglasio je on, vlast će pokazati da ne radi u interesu građana.
"Zahtjevi ministara vanjskih poslova Velike Brijatnije i Njemačke Philipa Hammonda i Frank-Waltera Steinmeiera su bili jasni: politička pitanja ostaviti na stranu, a na sto staviti ekonomsko-socijalne probleme. Vjerujem da ćemo uskoro dobiti konačni oblik zajedničke izjave koju će potpisati svi nivoi vlasti u BiH, a onda je neophodno napraviti mehanizam koordinacije, jer bez njega će sve biti mrtvo slovo na papiru", smatra Čavić.

On je dodao da se na sastanku bh. političara sa Hammondom i Steinmeierom nije razgovaralo o prenosu nadležnosti, niti o promjeni dejtonskog Ustava BiH. Potpisivanje sporazuma omogućio bi BiH da dobije pristup IPA fondovima i da na svoj račun uknjiži 800 miliona KM.

"Trećina tih sredstava trebala bi da pripadne RS, tako da nema razloga da vlast u RS ovo ignoriše. Sva teška politička pitanja dolaze na red tek nakon što se osjeti poboljšanje u socijalnim i ekonomskim reformama. Izjava Predsjedništva BiH nije konačna, ona je ponuđena kao prijedlog svim parlamentarnim strankama da unesu svoje prijedloge", smatra Čavić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: