BiH
36

Dragan Čavić: SNSD igra prljavu igru i kupuje glasove za 50 KM

Piše: E. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Kandidat Saveza za promjene (SzP) Dragan Čavić danas je na konferenciji za novinare, posljednjoj pred dan izborne šutnje, obavijestio javnost o brojnim neregularnostima koje dolaze od njegovog političkog protivnika Igora Radojičića i SNSD-a.

"Naša kampanja je bila pozitivna, tematska i usmjerena na probleme građana. Na osnovu anketa koje su radile i naše i protivničke stranke saznali smo da sam ja u uvjerljivoj prednosti u odnosu na Radojičića", izjavio je Čavić naglašavajući da je kampanja SNSD-a bila veoma prljava. Jučer i danas Banja Luka je preplavljena plakatima užasnog sadržaja čiji su autori ljudi iz štaba Igora Radojičića. Oni planiraju koristiti i SMS poruke kojima će, navodno, Islamska zajednica pozivati građane da glasaju za mene. Zato upozoravam građane da ne nasjedaju na te provokacije, jer to je samo jedan od aspekata krađe izbora", bio je jasan Čavić.

Kandidat SzP-a za gradonačelnika Banje Luke optužio je Radojičića da nema hrabrosti da mu se obrati lično i opovrgne navode da stoji iza ovih namjera te da je time pokazao svoje pravo lice.

"Iza umjerenog i pristojnog Igora krije se lice prepuno gnusoba i laži koje su izrečene o meni i odbornicima s liste moje političke partije", istakao je Čavić.

On je upozorio da SNSD priprema ozbiljnu izbornu krađu, a objavio je i imena osoba koje direktno učestvuju u njoj.

"To su Zorica Sladojević koja ima specifično zaduženje, a radnica je komunalne policije. Ranko Lukić koji je ranjavan pištoljem u jednom od sukoba i koji je u direktnoj komunikaciji sa Zlatkom Sladojevićem koji isto tako učestvuje u krađi glasova. Sa njima su Radovan Ilić te izvjesni Momo i Bojan koji su involvirani u nezakonite radnje", naveo je Čavić.

On je kazao da je SIPA upoznata o ovom problemu.

"Jučer je Banjom Lukom kružilo SNSD vozilo, plava Škoda Octavia, koja je na sebi imala užasne natpise i poruke vezane za mene lično i ja sam podnio prijave protiv ovog nezakonitog rada lično ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i direktoru policije Ćulumu, ali nisam dobio odgovor, što pokazuje da je u ove radnje uključena i policija RS-a", rekao je Čavić.

On je istakao da je režim posegnuo za ogromnom mašinerijom kako bi spriječio izborni poraz.

"Imamo dojavu i da su odštampani originalni listići koji će biti ubacivani u izbornom procesu, a namijenjei su za seoska područja. S druge strane aktivisti SNSD-a plaćaju glasove po 50 KM za sve one koji budu glasali za ovu partiju", rekao je Čavić i poručio građanima da od SNSD-a slobodno uzmu novac, ali da glasaju po svojoj volji i protiv njih, jer je to novac koji im je opljačkan u ranijim pohodima vladajuće partije.

Čavić je upozorio i da su mnogi radnici javnih preduzeća primorani da glasaju za SNSD, jer im je ova partija priprijetila da će u suprotonom izgubiti posao.

On je napomenuo da se protivnička politička partija koristila i prljavštinama u kojima nisu štedjeli ni članove njegove porodice, tačnije suprugu, o kojoj su pisali razne bljuvotine.

"Sve to pokazuje o kakvim se manipulatorima radi i da sadašnja vlast konačno mora otići", zaključio je Čavić.