BiH
0

Čavić i Radojičić krenuli u kampanju sigurni u pobjedu u Banjoj Luci

Klix.ba
Dragan Čavić i Igor Radojičić
Dragan Čavić i Igor Radojičić
Prvo aplauz i pozdrav podrške kandidatu za gradonačelnika. Po već uhodanom scenariju, SNSD je kampanju počeo na šetalištu između Banskog dvora i Palate Republike, prenosi banjalučka ATV.

Okupljeno stranačko rukovodstvo, plus koalicija, sigurni su u pobjedu Igora Radijičića. Uz slogan "Snažna Banja luka", svi zajedno obećavaju nova radna mjesta, nove vrtiće, nove sportske dvorane, nove klubove za penzionere.

"Počinjemo još jednu izbornu kampanju u kojoj SNSD, DNS i SP idu na pobjedu u gradu Banjaluci. Kao budući gradonačelnik vjerujem da će naš grad može da napravi snažan korak naprijed", rekao je Igor Radojičić, kandidat za gradonačelnika Banje Luke.

Poslije obećanja – slikanje za uspomenu. Prvo zajednička fotka, a nakon toga i pojedinačne.

Iako kandidat, okupljenim aktivistima Radojičić ipak nije bio prvi izbor jer je predsjednik partije ubrzo ukrao show.

"Moja podrška ide naravno Igoru Radojičiću. I on je naša najbolja ponuda i to je naravno zahvalnost i DNS-u i Socijalističkoj partiji", rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

I u drugom taboru su sigurni u pobjedu. Dragana Čavića aktivisti su dočekali na Trgu Krajine. Bez veće pompe i bez lijepljenja plakata. Prolaznici su dobijali letke, oni koji su imali vremena detaljnije su saslušali program kandidata za gradonačelnika. I Draganu Čaviću prioritet su nova radna mjesta.

"Posao, posao, posao ili zaposlenje, zaposlenje, zaposlenje. Sve je u funkciji isključivo takvog odnosa prema ključnim problemima grada. Rješavaćemo i ono što je prioritet za Banjaluku – prigradska i seoska naselja", kazao je Dragan Čavić, kandidat SZP-a za gradonačelnika Banje Luke.

"Nadam se da će lista od nas 35 imati dovoljno snage i sigurno veoma korektno iznijeti ovu kampanju i naći se u odborničkim klupama gdje ćemo zajedno sa našim gradonačelnikom donijeti novi prosperitet i razvoj našeg grada", rekao je Dragan Talić, nosilac odborničke liste NDP-a za skupštinu grada Banja Luka

Dragana Čavića pjesma je privukla na susjedni štand. Kod PDP-ovaca je ubrzo naišao na podršku ali i na popriličnu gužvu. Jedni postavljaju improvizovane govornice, drugi okupljenima dijele bombone. Prvog dana kampanje čak se slavio i rođendan.