BiH
62

Dragan Čavić: Brutalni napad na redakciju Klixa je rezultat političkih instrukcija

Piše: G. D.
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Dragan Čavić (Foto: Arhiv)
Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić oštro je osudio pretresanje redakcije portala Klix.ba, rekavši da taj brutalni napad predstavlja mrak novinarskih sloboda u BiH.

"Taj pretres je ništa drugo do rezultat političkih instrukcija. Umjesto da se utvrđuje autentičnost snimka, da nadležne ustanove tragaju na koji način su dotični poslanici kupljeni i šta su dobili za svoje glasove, policija pretresa kuću koja je objavila tu infomaciju! Pa to je nečuveno! Novinari sada treba da pokažu solidarnost. Ovakav kraj 2014. godine je zapravo najcrnji uvod u narednu godinu, koja će ostati upamćena po obračunu sa medijskim i političkim neistomišljenicima", istakao je Čavić.

Osvrćući se na izjavu predsjednika RS da je zadovoljan stanjem medijskih sloboda, Čavić je rekao da Dodik tu misli samo na medije koji su pod direktnom kontrolom vlasti.

"On je zadovoljan i treba da bude, jer je bivši šef kabineta Željke Cvijanović sada direktor Radio-televizije RS. Dodik je zadovoljan, jer njegovi mediji mogu da pljuju po opoziciji do mile volje, istovremeno glorifikujući režim. Svi koji ne misle kao oni, bit će progonjeni", zaključio je Čavić.