{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ruždija Adžović: Moćnici žele ušutkati novinare, a novinarskoj profesiji ubiti integritet

30.12.2014. u 10:59
0
4
Ruždija Adžović: Moćnici žele ušutkati novinare, a novinarskoj profesiji ubiti integritet
0
Ruždija Adžović: Moćnici žele ušutkati novinare, a novinarskoj profesiji ubiti integritet
Foto: Anadolija/Arhiv
Novinar i publicista Ruždija Adžović izrazio je punu podršku redakciji portala Klix.ba i osudio neprimjeren i nezapamćen napad na slobodu medijskog izražavanja.
Istakao je da živimo u vremenu kada moćnici i nadrimoćnici, koji su nas doveli na ivicu ponora, žele ušutkati novinare, a novinarskoj profesiji ubiti integritet i dostojanstvo".

"Sretan sam što u ovim teškim trenucima niste sami i što su brojne kolege širom BiH digle glas protiv političkog terora koji je izvršen nad redakcijom Klixa, njenim novinarima i urednicima. Sretan sam što su shvatili činjenicu da ako sada budu šutjeli, sutra će se to desiti njima i tako će se stvoriti začarani krug u kojem neće biti mjesta za slobodnu misao. Moramo svi zajedno ustati i sačuvati dostojanstvo novinara i njihove časne i značajne misije. Ukoliko dugogodišnji kreatori naših sudbina - ogrezli u kriminalu i korupciji, u pljačkanju vlastitog naroda - svojim nasrtajima na slobodnu riječ stvore kod nas dilemu i strah od traganja za istinom i ukoliko i najmanje pokleknemo pred tim nečuvenim nasrtajima, onda su dobili ne samo ovu bitku, nego i rat. Tada za ovu zemlju više neće biti nade, a u medijskom prostoru ostat će mjesta samo za one medije i novinare koji su dušu prodali vragu. A, dokle su spremni ići pokazuje upravo vaš slučaj", kazao je Adžović.

Kazao je kako "oni koji se godinama nisu mogli dogovoriti o bilo čemu što bi značilo boljitak za građane BiH, odmah su našli zajednički jezik za 'međuentitetsku' i 'multietničku saradnju' kada je došao u pitanje njihov interes.

"Dragi Klixovci, molim vas da istrajete, da stameno izdržite nasrtaje politike na vašu slobodu, a time i na slobodu sviju nas, i da 'pokažete zube' političkim agresorima na slobodnu misao i slobodno novinarstvo. Samo tako, uz podršku svih nas slobodnomislećih novinara, ali i cjelokupne bh. javnosti, moći ćemo poslati na smetljište historije sve one bahate političare i njihove slijepe poslušnike čija nas politika drži kao taoce koji se godinama guše u njihovoj beskrupuloznosti, bezosjećajnosti, pljački ove napaćene države i njenih iscrpljenih građana. Nadam se da će na vama polomiti zube", zaključio je Adžović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: