{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dr. Salem Alajbegović pristupio SBB-u

13.9.2012. u 15:54
2
16
Dr. Salem Alajbegović pristupio SBB-u
2
Dr. Salem Alajbegović pristupio SBB-u
Salem Alajbegović
Potpisivanjem pristupnice i preuzimanjem članske karte Savezu za bolju budućnost Općinskoj organizaciji Kakanj pristupio je prof. dr. Salem Alajbegović, internista dijabetolog-endokrinolog Službe za unutrašnje bolesti Kantonalne bolnice Zenica.
Jedan od najpoznatijih dijabetologa prof. dr. Alajbegović je šef Odsjeka za dijabetologiju u zeničkoj bolnici.

Rođen je 15. 10. 1950. godine u Kaknju, a nakon završene osnovne i srednje škole, Medicinski fakultet završio 1975 u Sarajevu. U radnom vijeku nizali su se uspjeh za uspjehom, i usavrašavanja od Zagreba, Ohrida, Dubrovnika, Indianpolisa u Americi, do rada u Libiji.

Nakon odbrane magistarskog rada iz oblasti dijabetologije, zvanje primarijusa stekao 2000., a pet godina kasnije odbranio doktorsku disertaciju "Učestalost hroničnih komplikacija šećerne bolesti i njihova prevencija".

Godinu kasnije na Senatu Univerziteta u Zenici izabran u naučno-nastavno zvanje docenta za predmet "Interna medicina sa njegom" na Zdravstvenom fakultetu Univerziteta u Zenici gdje danas radi kao predavač.

Autor je brojnih knjiga iz oblasti dijabetologije. Motivi za učlanjenje u SBB, kako kaže prof.dr. Alajbegović su da pomogne našem društvu:

"Na prvom, mjestu Savez za bolju budućnost je politička opcija drugačija od ostalih, bori se za bolju budućnost svih bh.građana. Osobe koje lično poznajem iz SBB-a su jako kvalitetne osobe, mladi, školovani stručni ljudi.Također, izabrani zastupnici na kantonalnom, federalnom i državnom novou, te njihova borba u skupštinskim klupama, dali su mi dodatni motiv da se opredijelim upravo za ovu političku opciju. Smatram da svojim znanjem, iskustvom, mogu bar pokušati pomoći ovom našem narodu da vrati dostojanstvo, želju i ponos što su građani BiH", kaže prof. dr.Alajbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: