{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dostavljeni prijedlozi zakona o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH

S
1.2.2012. u 11:43
0
11
Dostavljeni prijedlozi zakona o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH
0
Dostavljeni prijedlozi zakona o ukidanju Suda i Tužilaštva BiH
Prijedlozi zakona o prestanku važenja Zakona o Tužilaštvu BiH i Zakona o Sudu BiH dostavljeni su danas Parlamentarnoj skupštini BiH.
Prijedloge zakona u parlamentarnu proceduru uputili su Drago Kalabić u ime Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH i Darko Babalj u ime Kluba poslanika SDS-a, saznaje Srna u Parlamentarnoj skupštini.

Predloženim zakonima predviđeno je da Tužilaštvo i Sud BiH prestanu sa radom u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ovog zakona, a da nakon njegovog usvajanja svi predmeti pređu u nadležnost entitetskih tužilaštava.

Po prestanku rada Suda i Tužilaštva BiH nezavršene predmete, vodeći računa o stvarnoj i mjesnoj nadležnosti, preuzela bi nadležna tužilaštva entiteta i Brčko distrikta, a sa završenim predmetima postupalo bi se u skladu sa propisima kojima se uređuje pitanje arhivske građe, navodi se u prijedlozima zakona.

Nakon što je sredinom januara u Tužilaštvu BiH obustavljena istraga u slučaju Dobrovoljačka, Narodna skupština Republike Srpske usvojila je zaključak kojim je od poslanika iz RepublikeSrpske u Parlamentarnoj skupštini BiH zatraženo da predlože zakone o prestanku važenja Zakona o Sudu BiH i Zakona o Tužilaštvu BiH.

Kolegijum Predstavničkog doma na današnjoj sjednici trebalo bi da odredi nadležnu komisiju za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o Tužilaštvu BiH i Prijedloga zakona o prestanku važenja Zakona o Sudu BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: