Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
EVO OVAKO . . . KAD PROČITAM ŠTA POJEDINI PIŠU I KOMENTARIŠU NA OVU TEMU, A ZNAJUĆI DA VEĆINA GRAĐANSTVA SLIČNO RAZMIŠLJA, JAKO IZNERVIRAN, NAPISAT ĆU OVO: SVI VI KOJI MISLITE DA NE TREBA DA DATE SVOJE ORGANE, POSLIJE VAŠE MOŽDANE SMRTI, POZIVAM VAS DA DOĐETE JEDAN DAN, DA ODVOJITE MALO VREMENA I POSJETITE KLINIKU ZA HEMODIJALIZU KCUS-A, I VIDITE, INFORMIŠETE SE, ŠTA JE TO HEMODIJALIZA, DA VIDITE KAKAV JE TO ŽIVOT, AKO SE TO UOPŠTE MOŽE NAZVATI ŽIVOTOM, DA VIDITE TU PATNJU, LJUDI, STARIJIH, MLAĐIH, SREDNJE DOBI, DJECE( DA IMA I DJECE), POPRIČATE S NEKIMA OD NJIH, PA DA ONDA KENJATE SA VAŠIM TASTATURAMA I KOMENTARIŠETE O NEČEMU O ČEMU POJMA NEMATE. A SVI BI ODREDA UZELI BUBREG DA VAMA NE DAJ BOŽE ZATREBA . . . LICEMJERI !
To sto se tice Pakistana, vidjecemo koliko ce dotičnom potrajati taj bubreg . . . Zato se takve kupovine i mogu raditi samo u Indiji i Pakistanu . . . nigdje drugo na svijetu, jer je zakonom zabranjeno. A, drugo, uzeo bi ti brate bubreg ili jetru da tebi ne daj Bože zatreba, uzeo bi itekako ! Ja svoje ne mogu darovati, a tako bih rado darovao, jer sam ja paša moj na dijalizi godinama, i znam o čemu pričam. Dao tebi dragi Bog, da nikad ne upoznaš probleme te vrste.
Ko bolan polaže pravo i na šta ??? I u pravu si, ja ću svojim putem, a ti svojim. Nikad se ne zna ! Mozda se sretnemo tamo gdje se ti ne nadas. Onaj gore, odlučuje. A pretpostavljenog pristanka će biti, zakon će se donijeti. Tako je skoro svuda u svijetu. Al, šta je da pričam sa primitivcem. Čuvaj zdravlje, paša !
Čitam i ne vjerujem, koji primitivizam i zatucanost . . . Svi bi vi uzeli da vam treba a niko ne da . . . JADNO DA JADNIJE NE MOZE ! NE DAO VAM BOG DAN NA DIJALIZI !!!
molimo motoriste da kad ginu manje oštećuju svoje unutarnje organe, kako bi isti mogli biti transplatirani onima kojima zapravo trebaju
Ne razumijem čemu polemika ili daš ili nedaš organe.Ja bih drinskom odmah donirao kurčinu.......više puta.
U ovoj državi ne vjerujem ni u šta i zaprijetila sam rodbini, da ako bi se bilo što desilo samnom ni slučajno ne daju moje organe. Ovo je lopovska zemlja i sa ovim će se raditi itrkako podvale i lopoluci. Humano, naravno ali sa humanim društvom ali ovo naše društvo, Ubi Bože. Na koncu kada se osoba odluči da u slučaju bilo čega njegovi organi mogu biti donirani druom bolesnom licu zašto se automatski donatoru organa ne obezbijedi doživotno besplatno liječenje. Tante za tante!
''Na koncu kada se osoba odluči da u slučaju bilo čega njegovi organi mogu biti donirani druom bolesnom licu zašto se automatski donatoru organa ne obezbijedi doživotno besplatno liječenje. Tante za tante!'' . . . Po ovome se vidi koliko si neupućena i nemaš pojma o nečemu a komentarišeš. ŠTA BONA DA TI OBEZBJEDE ??? Pa kad bi ti uzeli organe, to znači da si ti već MRTVA ! ŠTA DA TI OBEZBJEDE? MOGU TI SAMO OBEZBJEDITI PARCELU ! To pod jedan . . . A pod dva . . . DA LI BI TI UZELA NEČIJI ORGAN, DA RECIMO IDES GODINAMA NA DIJALIZU, I DA TI JE TO SPAS??? HOĆEŠ DA TI JA ODGOVORIM . . . BI, UZELA BI, I TO OBJERUČKE. KAD BI VIDJELA ŠTA JE DIJALIZA I KAKAV JE TO ŽIVOT, PRISTALA BI ODMAH, I ZATO NE KENJAJ, NEGO PRVO SE RASPITAJ, PROČITAJ NEŠTO, PITAJ NEKOPGA KO ZNA . . .
@drenchy69 razmisli pa onda reci ,,bolan,, ko je ograničen. Obzirom da to tebi predstavlja problem evo reći ću ti, ti si ograničen i to opasno ograničen. Gluperdo, ako ja, zdrava osoba odlučim i potpišem papir da pristajem da u slučaju moje smrti mojim organima mogu raspolagati i donirati ih onome kome su potrebni, bilo ok, da u tom slučaju ja kao donator, dok sam živa imam besplatno liječenje. halo legendo, kud si navro, razmisli. Ne eto ja sam toliko glupa pa daću organ a nakoon smrti neka me liječe. Da li ti je palo na pamet da baš toliko ograničen niko ne možebiti. Sivonja, uspori, o'ladi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ja bi uzo jetru od muslimana što ne pije...ako takvih još ima
Doniras organ i on zavrsi onome ko te je i doveo do toga da ti odkazu ostali organi. Nema sanse da u ovom sistemu organ dobije neko dijete kome je potreban zivot vec ce ga dobiti ili mafijas, ili stranacko g..... ili neki bogatun koji je dao lovu doktorima. No tnx ................
Brate, nemože to preko štele. . . mora ti organ odgovarati da bi ga primio. To ti niko nemoze naštaliti.
Ja da doniram bubreg a doktor da kupi A6 za njega !!!!! NE DAM !!!!!!!!!
ma pašo, to je kad umreš,, uzmu ti sve i srce i pluća i jetru i oči.. al kad si mrtav svejedno ti je..
@pašo III BRAVO CARE, BAŠ TAKO, TO SMO MI.
NE DAM !!!!!!!!!
Ja da doniram bubreg a doktor da kupi A6 za njega !!!!! NE DAM !!!!!!!!!
Ko kaze da ti valjaju bubrezi?! Vjerovatno su puni kamenja
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
NE DAM !!!!!!!!!
Ja da doniram bubreg a doktor da kupi A6 za njega !!!!! NE DAM !!!!!!!!!
Da li dao A6 za bubreg?
NE DAM !!!!!!!!!
NE DAM !!!!!!!!!
kojej sam ja srece,moj bubreg ili jetru u sl.smrti dobit ce Lagumdzija,Bakir il neki drugi pakas
Doniraj ti svoj ORGAN što pišeš ovaj clanak pa cu i JA
problem je ovde što će sve to naplatiti Sebija, Bakir i Ganić ... zato zbog njih radi, donirajte ovde ćunu a ostale organe van BH !!
U RSu svi zdravi, pa im ne trebaju transplantacije ?! Strucnih doktora sigurno ima, a ne rade kadavericne transpl. E ovaj nivo ludosti je jedinstven za RS. Boze pameti!