Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocel bit šta za radnike?Svi nešto dobijaju,samo radnici k..ac.I onu hiljadu pomoći nisu ničim obavezali,80%poslodavaca nije uplatila ni marke niti će uplatit.
Idi budi poslodavac pa uplaćuj.
Jedino da povećaju 500km bi ljudima značilo nešto jer im sadašnja penzija ne može biti samo za toplane da plate
Trebate im smanjit upola imali su svoju stranku oni glasaju za druge.
Moj babo se svježe penzionisao u Swedskoj, ima 2800 EUR penziju, vratiče se dole u Bosnu na ljeto i tamo če ostati da žive u trospratnom imanju koje smo sazidali
Lažeš kao kada si mali bio. Babo ti u Švedskoj nema više od 1500 KM penzije tamam da je i hirurg bio. Ima ako je duže od 40 godina u Švedskoj. Norveška, Danska i Švedska imaju isti zakon taj o 40 godina boravka za pravo na punu penziju. U Danskoj nije uvijek tako bilo ali su i oni uveli to pravilo prije neku godinu.
Zato ima onih koji su penzionisati uredno od 35-40
Sada imam motivaciju da zavrsim fakultet, ipak necu imati penziju od 200KM nego 300, super!
Neće fadil da otkrije koliko je povećanje, hoće da to bude iznenađenje
Fadile povećaj i sebi makar još 500 araka
sto svima ne povecate bar po 200KM? ovako ce oni sa malim penzijama dobiti povecanje od 1L. ulja a ovi sa visokim mogu u toplice da odu.
nek bude 0,5% taman da skoncaju od gladi.
Dobro rece neko praviti cemo mi Novaalica od blata,cuj radi pisma na crnoj listi ..Dok dodo pokra sve oca i priziva stalno rat ,pismo je teze stvar..Ma daj,povecanje penzija t reci put
Svi su protiv Novaalica al covjek tri puta podize penzije,NARAVNO DA NIJE DOVOLJNO...ali ovi ublehasi sto napadaju Novaalica da svoju snagu preusmjere da i oni povecavaju nesto a se samo da seru kako je on lopov
Po mojoj racunici,za 330 KM,koliko je iznosila zagarantovana penzija prije ova 2 povecanja koje spominje premijer Fadil,moglo se kupiti osnovnih namirnica ko sad za oko 550,oo KM,a penzija povecana na 420 KM.Jer. su u medzuvremenu,osnovne namirnice,lijekovi,rezije,gorivo i sl.poskupjelo cca.od 50-100%.I jos pitanje kad ce se ta najava desiti,ako se desi?A invalidnine za RVI VIII grupe si poveco sa 60 na 63 KM,da nije previse?
Ni kad,ni koliko......?Cekaj kenjce dok livada ozeleni.
Pa što ne poveća pred izbore Fooooodile
samo macola, pajser, taraba i slični edukativni predmeti
Ma podiće ih 100 km da ga zabije Konakoviću kad bude premijer..!