BiH
1

Donatorska večer: Ibrahimovićev dres prodat za 1.800 KM, Džekin za 800 KM

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U Hotelu Sarajevu sinoć je održana donatorska večer u okviru Diplomatskog zimskog bazara, koji svake godine organizuju supruge ambasadora u našoj zemlji.

Nakon cjelodnevnog druženja sa posjetiocima i uspješne prodaje izložene hrane, pića i poklona iz 23 zemlje svijeta u Domu Oružanih snaga BiH, navečer je upriličena aukcija na kojoj su se našle lopte i dresovi poznatih sportista.

Najvišu cijenu dostigao je dres fudbalera PSG-a Zlatana Ibrahimovića, koji je prodat za 1.800 KM, a njegov vlasnik je postao Roland Gilles, ambasador Francuske u BiH.

Brigitte Schaller-Schoepf, supruga ambasadora Švicarske, kupila je dres fudbalera naše reprezentacije i Manchester Cityja Edina Džeke za 800 KM. Džekinu loptu kupio je Michael Müller, direktor Raiffeisen banke, za 500 KM. Sally Barth, supruga direktora USAID-a u BiH, kupila je košarkašku loptu sa potpisima reprezentativaca iz 1993. i današnjih za 900 KM, dok je NBA poster za 300 KM kupio Steve Majors iz USAID-a.

Među gostima u Hotelu Sarajevo bio je i muzičar Goran Bregović, a cijena ulaznice bila je 100 KM po osobi.

Ukupan iznos zarađenog novca bit će poznat uskoro, a cilj je bio prikupljanje 100.000 KM.

Podsjetimo, prihod od bazara bit će doniran asocijaciji Pomirenje iz Zenice, Hitnoj pomoći Sarajevo i Programu unapređenja zdravlja Romkinja.