BiH
0

Diplomatski zimski bazar: Na aukciji dres Zlatana Ibrahimovića

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Diplomatski klub "Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu" koji organizuju supruge ambasadora akreditiranih u BiH organizirat će u nedjelju, 8. decembra, u Domu Oružanih snaga BiH, treći diplomatski zimski bazar.

I donatorska večera je planirana također za 8. decembar.

Planirano je da donatorskoj večeri prisustvuje i umjetnik Goran Bregović, a na aukciji će biti i dres jednog od najpoznatijih fudbalera današnjice Zlatana Ibrahimovića.

Kao i prethodnih godina, sav prihod ostvaren u toku bazara i donatorske večere bit će upućen u humanitarne svrhe.

Ove godine sredstva će biti usmjerena Asocijaciji "Pomirenje" iz Zenice za pomoć porodicama slabog socijalnog statusa, Hitnoj pomoći Sarajevo za projekt obuke osoblja za djelovanje u hitnim slučajevima iz oblasti akušerstva te Programu unapređenja zdravlja žena koji će sredstva iskoristiti za unapređenje programa iz oblasti obrazovanja i zdravlja Romkinja.

Proizvode na bazaru će predstaviti 23 ambasade. Osim brojnih delicija i rukotvorina bit će ponuđene i dvije avionske karte za bilo koju destinaciju u svijetu koje je od Turkish Airlinesa osigurala supruga ambasadora Turske u BiH Emine Yildiz, te vikend u Dubrovniku.

Bazar će biti otvoren u 11 i trajat će do 17 sati. Svi zainteresirani su dobrodošli na ovo ugodno i korisno cjelodnevno druženje.