BiH
0

Donacijom tri bicikla Milan Bandić iskazao podršku ''Sarajevo Grand Prixu''

FENA
Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjem druženju s novinarima i prijateljima ''Sarajevo Grand Prixa'' u Francuskom institutu donirao je tri bicikla štićenicima Dječijeg doma ''Bjelave'', SOS Dječijim selima BiH, te Upravi Grada Istočnog Sarajeva.

Na ovaj način Bandić je iskazao podršku biciklističkoj utrci ''Sarajevo Grand Prix''.

Ambasador Francuske u BiH Roland Gilles rekao je da je ovo veliki iskorak u povezivanju ljudi iz regije te da bi bio vrlo sretan da BiH što prije dobije status kandidata za EU i da to sve bude proslavljeno polaskom Tour de France utrke iz Sarajeva.

Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić prisutnima je kazao da je ovo bio jedan od najvećih poslijeratnih sportskih događaja koji je spojio ljude Istočnog Sarajeva i Sarajeva u jednu kolonu mira, čiju je sliku prenio cijeli svijet.

Prijateljima projekta zahvalio se direktor utrke ''Sarajevo Grand Prix'' Zlatko Berbić, te naglasio da je više od 500 domaćih i svjetskih medija prenijelo informaciju o održavanju ove biciklističke utrke.

Nagrađene fotografije, koje su učesnici i gledaoci utrke zabilježili, predstavila je predsjednica žirija Adna Dobojlić.

Biciklistička utrka Sarajevo Grand Prix održana je 22. juna ove godine povodom obilježavanja stogodišnjice od početka Prvog svjetskog rata.