Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
St*ko uhljebljena kokosarska, KO FOL niste mogli predvidjeti nesto sto je potpuno UOBICAJENO za ovaj dio godine - "...usljed viroza, gripe i virusnih infekcija" kao i "...jer smo reducirani Zakonom o javnim nabavkama" - isto tako tek sad, je li, shvatili kako to funkcionise s javnim nabavkama?!? A zapravo garant NEMATE PARA ili ste TOLIKO NESPOSOBNI da niste UNAPRIJED obezbijedili dovoljne kolicine tj. prije nestanka starih zaliha proveli famozni TENDER!
Danas je Dan Republike i stari je popio malo na televiziji Lepa Brena i stari se sjeca ratnih vremena Da bi danas bilo bolje oni su poturali svoja pleca gazili hladne rijeke jeli koru s' drveca
pa za koji k se placa onda zdravstveno uopste ? nemaju ljekova, nemaju zavoja, sve moras kupiti, nemaju reagensa, nemaju aparata ... cemu onda ?? da bi imali za plata ???
Kad su domovi zdravlja u pitanju,pozivaju se na Zakon o javnim nabavkama i očekuju razumijevanje pacijenata.A kad u KCUS upravo zbog ZJN nešto trenutno nema,svi mediji se utrkuju ko će prije objaviti.Tad niko ne kaže da se moraju rokovi za tendere ispoštvati.Klasična diskriminacijau odnosu na KCUS,ali hvala prof.Izetbegović u KCUS ima svega i u dovoljnim količinama.Vrijedna prof.Izetbegović na vrijeme predvidjela gripu i viroze.
Trenutno sam u privatnoj labaratorijo bas zbog ovakvih slucajeva. Djaba osiguranje, mora covjek platit.
slijepac vidi slijedece : vecina doktora koji rade u drzavnim/kantonalnim zdravstvenim ustavovama ima privatne poliklinike -ordinacije. I sto se ceka u drzavnoj 5 mjeseci u privatnoj se zavrsi za 3 dana. Saberite i oduzmite ! a svi ko ovce sutimo i blejimo
Pa je li moguce da Domovi zdravlja nemaju reagense, a da se pri tome ne okrivljuje direktor Domova zdravlja. Vjerovatno bi se okrivio da je u pitanju KCUS..Nevjerovatno je da tek sada trebamo shvatiti da su u pitanju tenderi i javne nabavke. Tek sada trebamo imati razumjevanje. Na zalost mi znamo da se u Domovima zdravlja nista i neradi i da se najveci poslovi uz kvalitetne usluge, posebno na tercijarnom nivou, zavrsavaju u KCUSu.
Haj ne rise bogati
A 9 Januar????????????????????????? Nista to?!
Molit Boga da se ne razbolite i svaki mjesec odvajajte po 10 KM za dženazu jer ako vam Bog ne usliša molitve,liječit vas nema ko,a valja dženazu platit.
Prije su se pacijenti upucivali u KCUS za sve analize, pa su radjene usluge i za primarni i za sekundarni nivo zastite, sa gomilanjem i cestim nepotrebnim dupliranjem dijagnostike. Sad problem zbog reagenasa, a u principu neka radi svako posao za koji je placen i pruzi nivo usluge koja pripada odredjenoj ustanovi.
Jeste naporni i vi bolesni ljudi. Pa šta hoćete? Dosta što postoje i ponekad znaju i pritisak izmjeriti ili odgovoriti na upućeno dobar dan. Ma hajte molim vas! Vi bi i krv da vam vade. Za to dragi moji imate KCUS.
ovo nije bitno 9.01 je bitan...........jadan smo mi narod kada ne vidimo svoje prioritete
Nista i ne rade po DZ djete se nakaslje hajde u KCUS,treba njima stesat plate,nemaju pojma.o zivotu
Mogu izmjerit pritisak,sta ce nam vise
Bas nisu nikada ni radili nista pa ne znam ni zasto postoje. Sve njihove poslove zavrsava KCUS. Mohu dozivotno strajkovati samo da im se ukinu plate i prebace onima koji rade
Vazno je da su se ostvarile ustede... kakvi reagensi, kakve jednokratne rukavice na infektološkoj klinici....
Ma boli vas patka, zagadjenost u kasabi je trenutno tricavih 338AQI.