{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dominković na čelu SIPA-e do izbora novog direktora

S
16.1.2012. u 15:04
0
1
Dominković na čelu SIPA-e do izbora novog direktora
0
Dominković na čelu SIPA-e do izbora novog direktora
Funkciju direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH do izbora novog direktora obavlja zamjenik dikretora Marko Dominković.
Dosadašnjem direktoru SIPA-e Mirku Lujiću mandat je istekao 27. decembra, a do tog datuma Vijeće ministara nije imenovalo novog direktora, iako je Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH u predviđenom roku završio proceduru u vezi sa izborom novog direktora.

"U skladu sa zakonom o SIPA-i, u nemogućnosti obavljanja funkcije direktora sve njegove obaveze preuzima zamjenik direktora, a u ovom slučaju to je Marko Dominković", izjavila je Srni portparol Agencije Željka Kujundžija.

Nezavisni odbor je 21. decembra obavio intervju sa četvoricom kandidata za direktora SIPA-e i rang listu, na kojoj je najbolje rangirani kandidat za direktora aktuelni načelnik CJB Trebinje Goran Zubac, dostavio ministru sigurnosti BiH Sadiku Ahmetoviću.

Ahmetović je listu Nezavisnog odbora, prema zakonom predviđenim procedurama, početkom prošle sedmice proslijedio Vijeću ministara BiH, koji definitivno imenuje direktora SIPA-e.

Prema dobro informisanim izvorima Srne, novog direktora će, najvjerovatnije imenovati novi saziv Vijeća ministara BiH, koji bi uskoro trebalo da bude izabran.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH prošle sedmice je potvrdio imenovanje Vjekoslava Bevande za predsjedavajućeg Vijeća ministara, a Bevanda bi u narednom periodu trebalo da predloži sastav Vijeća ministara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: