{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na konkurs za izbor direktora SIPA-e prijavila se četiri kandidata

F
16.11.2011. u 13:31
0
6
Na konkurs za izbor direktora SIPA-e prijavila se četiri kandidata
0
Na konkurs za izbor direktora SIPA-e prijavila se četiri kandidata
Na javni konkurs za provođenje procedure odabira kandidata za izbor direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prijavila su se četiri kandidata - Goran Zubac načelnik CJB Trebinje, Goran Lujić, načelnik policije Brčko Distrikta, te Novo Blagojević i Rade Dostanić koji su zaposleni u Graničnoj policiji BiH.
Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić je nakon sjednice Odbora na kojoj su razmatrane prijave pristigle na javni konkurs kazao novinarima da sva četiri kandidata ispunjavaju uvjete koji su traženi.

„U narednom periodu ćemo izvršiti određene provjere koje smo dužni prema pozitivnim propisima koji reguliraju tu materiju, o pitanju eventualnog osuđivanja i druge provjere. Nakon toga ćemo pristupiti intervjuu s tim kandidatima i njihovom ocjenjivanju“, kazao je Krunić, dodajući da će to ići relativno brzo.

Po njegovim riječima, Nezavisni odbor će svoj prijedlog dostaviti ministru sigurnosti, a on to dalje prosljeđuje na potvrđivanje Vijeću ministara BiH.

Sadašnjem direktoru SIPA-e Mirku Lujiću mandat ističe krajem decembra. Direktor SIPA-e bira se na četverogodišnji mandat.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: