Stigle provjere za kandidate za direktora SIPA-e

S
SRNA
2.12.2011. u 11:16
0
0
Stigle provjere za kandidate za direktora SIPA-e
0
Stigle provjere za kandidate za direktora SIPA-e
Nezavisnom odboru stigle su tražene provjere za kandidate za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), izjavio je danas Srni predsjedavajući Odbora Žiko Krunić.
Prema njegovim riječima, radi se o sigurnosnim provjerama, te provjeri da li su kandidati eventualno osuđivani.

"Nezavisni odbor će na sjednici zakazanoj za četvrtak, 8. decembra, pregledati pristigle dokumente, mada ne očekujem da bude nekih problema, s obzirom na mjesta gdje kandidati sada rade", dodao je Krunić.

On je najavio da će Nezavisni odbor na toj sjednici dogovoriti i održavanje intervjua sa kandidatima koji budu zadovoljili sve tražene provjere.

Na konkurs za direktora Sipe prijavila su se četiri kandidata: aktuelni načelnik CJB Trebinje Goran Zubac, šef Policije Brčko distrikta Goran Lujić, te Novo Blagojević i Rade Dostanić iz Granične policije, a sva četvorica ispunili su konkursne uslove.

Procedurom je predviđeno da nakon intervjua sa kandidatima koji zadovolje konkursne uslove i potrebne provjere, Nezavisni odbor ocijeni kandidate i listu dostavi ministru bezbjednosti, koji će je dalje proslijediti Savjetu ministara BiH na potvrđivanje.

Mandat aktuelnom direktoru Sipe Mirku Lujiću ističe 27. decembra, a Krunić vjeruje da bi do tada trebalo da bude završena procedura izbora novog direktora.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: