|

Dom zdravlja KS raspisao konkurs za prijem 33 ljekara, među njima 20 logopeda

Dom zdravlja KS raspisao konkurs za prijem 33 ljekara, među njima 20 logopeda
203
M. N.
12.9.2019. u 11:28
24
komentara
203

dijeljenja
Dom zdravlja KS raspisao konkurs za prijem 33 ljekara, među njima 20 logopeda Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: E. H./Klix.ba)
JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo raspisao je javni oglas za prijem 33 ljekara i devet higijeničarki, kako je ranije najavio novi v. d. direktora Mehmed Kulić.
Na određeno i neodređeno vrijeme bit će primljeno dvoje neuropsihijatra/psihijatara, jedan specijalista neurologije, šest doktora medicine za Službu porodične medicine, četiri doktora medicine za školsku djecu i omladinu, 20 logopeda i devet radnika na održavanju higijene.

Osnovna plata za specijaliste je 2.098,64 KM, za doktore medicine 1.844,70 KM, a za logopeda 1.501,50 KM. Radnicama na održavanju higijene osnovna plata je 600,60 KM za 37,5 radnih sati sedmično, u dvije smjene.

Kako je Kulić rekao u intervjuu za Klix.ba, koji je rađen u sedmom mjesecu ove godine, nakon što je preuzeo funkciju direktora, Domu zdravlja nedostaje veliki broj ljekara zbog odlaska u penziju i na specijalizacije te 49 higijeničara.

U junu ove godine ova zdravstvena ustanova i Služba za zapošljavanje KS potpisali su ugovor o zapošljavanju 39 doktora medicine, dok je u julu raspisan konkurs za prijem na neodređeno vrijeme psihologa, socijalnih radnika-patronaža, medicinskih sestara i tehničara, diplomiranih inžinjera medicinske radiologije, biohemičara i fizioterapeuta.

Ovo bi trebalo znatno popraviti situaciju u ambulantama i domovima zdravlja gdje radi nedovoljan broj ljekara i sestara, zbog čega se stvaraju velike gužve, a pacijenti su nezadovoljni.

Jedna od mjera je bila i ta da su povukli 43 specijalizanta koji su u julu i augustu radili u porodičnim ambulantama iz kojih su otišli na specijalizacije.

Više informacija o novom konkursu koji je danas objavljen možete potražiti na zvaničnoj web stranici JU Dom zdravlja KS.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...