Parlament BiH
6

Dom naroda usvojio i SDA-ov i HDZ-ov prijedlog izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH

Piše: Er. M.
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici usvojio je u prvom čitanju oba Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH, odnosno i prijedlog delegata iz reda hrvatskog naroda, kao i prijedlog delegata Halida Genjca (SDA).

Dom naroda PSBiH usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine u prvom čitanju, a čiji su predlagači delegati iz Kluba hrvatskog naroda Ljilja Zovko, Bariša Čolak, Zdenka Džambas, Mario Karamatić i Martin Raguž.

Delegati su u prvom čitanju usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač delegat Halid Genjac.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH u drugom čitanju, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Riječ je o zakonu koji je ranije u identičnom tekstu usvojen u Zastupničkom domu PSBiH.

Usvojen je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine u drugom čitanju. Pošto je zakon usvojen u različitiom tekstovima u Domu naroda i Zastupničkom domu PSBiH, Dom naroda imenovao je delegate koji će biti članovi komisije, a koja će raditi na usaglašavanju tekstova.