{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dom naroda potvrdio smjenu, Radončić više nije ministar sigurnosti BiH

29.4.2014. u 13:27
136
232
Dom naroda potvrdio smjenu, Radončić više nije ministar sigurnosti BiH
136
Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH nakon obavljenog glasanja smijenjen je Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


U Domu naroda Parlamenta BiH danas je za odluku o smjeni Radončića glasalo sedam delegata, dva su bila protiv, a dva suzdržana. Odluka je imala potrebnu opću i entitetsku većinu.

Inicijativu su u Domu naroda podnijeli delegati iz Kluba bošnjačkog naroda Halid Genjac, Sulejman Tihić i Nermina Kapetanović.

U obrazloženju Inicijative podsjeća se da je u događajima od 7. februara 2014. godine, tokom protesta građana, povrijeđen veliki broj osoba, a oštećene su i brojne institucije BiH.

Povrijeđeno je nekoliko stotina ljudi, među kojima veliki broj policajaca, a izazvanim požarima načinjene su velike štete na zgradi Predsjedništva BiH, zgradama vlada kantona i općina u BiH, te je zapaljena državna zastava i značajno oštećen Arhiv BiH.

Predlagači Inicijative smatraju da ove činjenice ukazuju na to da je tog dana sigurnosna situacija u BiH bila značajno narušena, te da zbog toga ministar sigurnosti treba da odstupi sa dužnosti iz moralnih razloga.

Podsjećamo, Inicijativu o smjeni Fahrudina Radončića predložio je Klub SDA, a Zastupnički dom Parlamenta BiH je sa 28 glasova 13. marta podržao Radončićevu smjenu.Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: