Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na jednoj strani rade reviziju na drugoj daju prijedloge o prijevremenom penzionisanju otpuštenih vojnika.Nevjerovatno je koliko naši političari prave penzionere i invalide od zdravog dijela nacije.Zadnji prijedlog SDA da se penzionišu otpušteni vojnici koji su bili minimalno dvije godine u ratu a poslije toga bili aktivna vojna lica do danas. Kada se to sraćuna dvije godine plus 15 godina mira ukupno sedamnaest (17) godina staža. Sa sedamnaest godina staža ide u prijevremenu penziju.Žalosno i za predlagaća i za korisnika.Ljudi imaju i po 44 godine staža pa ne mogu u penziju i to isključivo zahvaljujući tim istim političarima jer zadnjih godina je postalo moderno da se ne uplačuju doprinosi i to bez bilo kakvih posljedica za poslodavce. Sve benificije treba ukinuti i poćeti živjeti od vlastitog rada a ne sa grbaće naroda.
dal se moze genocidna tvorevina ko i srbija tuzit za rusenje i unistavnje drzave bih-e ko sto i nastavljaju radit? podjela drzavne i vojne imovine na entitete? pa kad bi na to i jedan bosnohercegovacki politicar pristao ko i visoki predstavnik trebalo bi ih tuzit JAVNO! DRZAVNA I VOJNA IMOVINA JE EKSLUZIVNO VLASNISTVO DRZAVE BIH-e! A DRZAVNA IMOVINA JE OD TERITORIJE DO SVIH RESURSA, INSTITUCIJA, USTANOVA, MUZEJA, HISTORIJSKE BLAGODATI PA I JEZIKA I KULTURE BIH-E! KOGA LI OVAJ MAFIJASKI FASISTA DODIK SMATRA GLUPIMA I KOJE ON PRAVO IMA REC O DRZAVNOJ IMOVINI, LOPOVU DODIKU JE MJESTO U ZATVORU! STA CEKA TUZILASTVO Bih-E KO I VISOKI PREDSTAVNIK DA TRAZI OD OVOG LOPOVA MILORADA DODIKA DA VRATI SVE STO JE OPLJACKAO DRZAVI BIH-i ( MILIJARDU EURA, NJENU DRZAVNU IMOVINU )? vrijeme je da se vrati status drzave REPUBLIKE BIHe, njene historije i demokracije u nasoj jednoj i jedinoj drzavi bosanaca! ko se ne osjeca bosancem, nek se vrati svojoj matici srbiji!
\"Pred zakonom su svi isti\" bilo do 1990
Ma znam je to i bez tebe, nego mislim ako se već pravi revizija, nek\' bude svima, a ne samo borcima. Među RVI ima 20% posto \"uljeza\" (uglavnom sa nižim primanjima), a u administraciji ima 40 - 50% viška koji ništa ne rade, a plaća im je 1.500 - 2.000 KM.
ej moj mikula ti si samo ulagao svoj zivot a mi smo ulozili pare
Kad\' će revizija uposlenika u javnim preduzećima, državnim, federalnim i kantonalnim institucijama. Da vidimo kako su se poslije rata zapošljavali oni koji su za vrijeme rata bili u inozemstvu. Evo mi borci i RVI ćemo donijeti certifikate o neisplaćenim vojničkim plaćama, a svi uposleni nek donesu dokaz gdje su bili za vrijeme rata i kako baš oni rade , a ne oni koji su bili ovdje. Može?