Federacija BiH
56

Dom naroda danas o važnim zakonima: Zabrana pušenja, PIO, igre na sreću, doprinosi...

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izjasnit će se na današnjoj sjednici o nekoliko važnih zakona među kojim je i Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Vlada Federacije BiH uputila je Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku, a jučer je Prijedlog usvojio Zastupnički dom Parlamenta FBiH.

Na dnevnom redu današnje sjednice naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Delegati će se izjasniti i o Nacrtu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje koji je usvojen u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH. Riječ je o nacrtu u kojem stoji da će policijski službenici imati pravo da naplate kaznu u iznosu od 100 KM svim osobama koje budu konzumirale cigarete u zatvorenim javnim prostorima, na javnim skupovima, radnim mjestima, u sredstvima javnog prijevoza i u privatnim sredstvima prijevoza u kojim se nalazi maloljetna osoba ili više njih.

Parlamentarci će se danas izjasniti i o Nacrtu zakona o mirnom rješavanju radnih sporova, Nacrtu zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom, Nacrtu zakona o porezu na dohodak, Nacrtu zakona o doprinosima i Nacrtu zakona o premjeri i registraciji nekretnina.