BiH
0

Doktor Omer Ćemalović smijenjen s pozicije direktora Psihijatrijske bolnice Jagomir

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Doktor Omer Ćemalović smijenjen je s pozicije direktora Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo - Jagomir na današnjoj sjednici Upravnog odbora. Novi direktor bit će dr. Muhamed Ahmić, potvrđeno je za Klix.ba.

Dr. Ćemalovic za nas portal je izjavio da ga je danas smijenio Upravni odbor ove zdravstvene ustanove, uprkos njegovim naporima da bolnicu "digne na noge".

"Na njihovu odluku nisam mogao utjecati. Trudio sam se svih ovih godina da pacijentima pružim najbolju uslugu, a očigledno je da 'kolo vodi' SDA i da svoju politiku žele umiješati gdje stignu. Uvijek smo vodili računa o pacijentima, imali smo sve lijekove. Proglašen sam za najboljeg menadžera i na kraju se desilo ovo" rekao je dr. Ćemalovic za Klix.ba.

Dodao je da se vjerovatno radi o konstataciji premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića, kako se "dobri menadžeri nikada neće smjenjivati". Istaknuo je također kako preko Općinskog suda u Sarajevu namjerava pokrenuti sudski postupak protiv Upravnog odbora Psihijatrijske bolnice Jagomir i žaliti se na njihovu odluku.

Ćemalović je u fokus javnosti dospio prije nekoliko mjeseci kada su objavljene najviše plaće u KS.

Tako je direktor Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo Omer Ćemalović pored godišnje neto plaće u iznosu od 48.919,81 KM zaradio i 72.002,04 KM na osnovu povremene samostalne djelatnosti i 8.369.94 KM prihoda od drugih samostalnih djelatnosti.