BiH
225

Zlatko Kravić (SBB) predložen za novog direktora Opće bolnice u Sarajevu

Piše: Er. M.
Opća bolnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Opća bolnica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Upravni odbor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" predložio je nakon današnje sjednice Zlatka Kravića za novog direktora ove bolnice, potvrdio je za Klix.ba predsjednik Upravnog odbora Halid Ganija.

On je kazao kako je Upravni odbor dao saglasnost na prijedlog za imenovanje hirurga Zlatka Kravića te da je prijedlog upućen ministrici zdravstva u Kantonu Sarajevo Zilhi Ademaj na potvrđivanje.

Kravić, aktuelni zastupnik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, funkciju direktora trebao bi preuzeti nakon potvrđivanja u Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, drugi kandidat za direktora Opće bolnice bio je specijalista interne medicine na Klinici urgentne medicine KCUS-a Adnan Mušanović.

Kravić bi trebao naslijediti naslijediti bivšu direktoricu Opće bolnice Sebiju Izetbegoviću koja je podnijela ostavku nakon što je izabrana za direktoricu Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Naime, Upravni odbor Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš", je na lični zahtjev u prvom mjesecu ove godine razriješio dužnosti Sebiju Izetbegović sa mjesta direktorice ove zdravstvene ustanove. Za vršioca dužnosti direktora Opće bolnice Upravni odbor je imenovao Seada Bašića.

Kravić je rođen 1957. godine, a kao ljekar opće hirurgije zaposlen je u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš". Na lokalnim izborima 2012. godine bio je kandidat za načelnika Općine Novi Grad, a trenutno je zastupnik SBB-a u Parlamentu FBiH.