{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar

F
8.9.2011. u 12:50
0
1
Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar
0
Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar
U Gradskoj upravi Grada Sarajeva, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević u četvrtak su potpisali Sporazum o saradnji koji se odnosi na implementaciju projekta „Izgradnja kapaciteta za upravljanje energijom u gradovima“.
"Akcioni program počinjemo s epicentralnom općinom u Bosni i Hercegovini, a to je Općina Centar koja je uvijek imala i ima razumijevanja za ono što je inovativno", rekao je gradonačelnik Behmen.

Kako je rečeno na pres-konferenciji, Općina Centar je izrazila spremnost da kao partner svojim aktivnim odnosom na planu implementacije Projekta podrži Grad Sarajevo u uspostavi sistema gospodarenja energijom.

"Općina Centar prati savremene standarde zaštite životne sredine i zadovoljstvo mi je potpisati Sporazum i za ovaj projekt kojim postajemo dobri partneri u budućnosti", rekao je Bećirević.

U partnerskim odnosima Općina Centar će participirati ustupanjem prostora za potrebe smještaja Ureda za upravljanje energijom, a Grad Sarajevo će putem ovog ureda pružiti podršku nadležnim općinskim službama radi racionalnog korištenja energije i energenata u javnim i drugim objektima na području ove općine.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenici dogradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočai i Miroslav Živanović, Johammes Elle, direktor sektrora ORF-EE i GIZ-a, te Fahrudin Kovačević, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Općine Centar.

Akcioni program podrazumijeva strateško opredjeljenje za postizanje visoke efikasnosti korištenja energije i zaštite okoliša, kao i provođenje niza aktivnosti kojima će se uspostaviti sistem gospodarenja energijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: