{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar

F
8.9.2011. u 12:50
0
1
Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar
0
Dogovorena saradnja Grada Sarajeva i Općine Centar
U Gradskoj upravi Grada Sarajeva, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević u četvrtak su potpisali Sporazum o saradnji koji se odnosi na implementaciju projekta „Izgradnja kapaciteta za upravljanje energijom u gradovima“.
"Akcioni program počinjemo s epicentralnom općinom u Bosni i Hercegovini, a to je Općina Centar koja je uvijek imala i ima razumijevanja za ono što je inovativno", rekao je gradonačelnik Behmen.

Kako je rečeno na pres-konferenciji, Općina Centar je izrazila spremnost da kao partner svojim aktivnim odnosom na planu implementacije Projekta podrži Grad Sarajevo u uspostavi sistema gospodarenja energijom.

"Općina Centar prati savremene standarde zaštite životne sredine i zadovoljstvo mi je potpisati Sporazum i za ovaj projekt kojim postajemo dobri partneri u budućnosti", rekao je Bećirević.

U partnerskim odnosima Općina Centar će participirati ustupanjem prostora za potrebe smještaja Ureda za upravljanje energijom, a Grad Sarajevo će putem ovog ureda pružiti podršku nadležnim općinskim službama radi racionalnog korištenja energije i energenata u javnim i drugim objektima na području ove općine.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i zamjenici dogradonačelnika Grada Sarajeva Igor Kamočai i Miroslav Živanović, Johammes Elle, direktor sektrora ORF-EE i GIZ-a, te Fahrudin Kovačević, pomoćnik načelnika za privredu i finansije Općine Centar.

Akcioni program podrazumijeva strateško opredjeljenje za postizanje visoke efikasnosti korištenja energije i zaštite okoliša, kao i provođenje niza aktivnosti kojima će se uspostaviti sistem gospodarenja energijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: