"Ključ grada Banjaluka''
5

Dodikov savjetnik Arie Livne počasni građanin Banje Luke

SRNA
Šefu predstavništva Republike Srpske u Izraelu Ariju Livneu danas će biti uručena nagrada nagrada "Ključ grada Banjaluka'' sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka" kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja.

Nagrada će Livneu biti uručena na svečanoj akademiji povodom 22. aprila - Dana grada kojoj će prisustvovati predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić i ministar porodice, omladine i sporta Nada Tešanović.

Nagradu Livneu  dodijelila je banjalučka gradska Skupština.    Na osnovu odluke  Skupštine grada   novinaru  Radija Republike Srpske Slavku Podgorelcu biće  dodijeljen   "Zlatni grb grada Banjaluka" za izuzetan doprinos u oblasti novinarstva. 

 Podgorelac se dugo   bavi novinarstvom, vodi i uređuje  dokumentarni Radio-serijal "Medaljoni u vremenu", a napisao je i snimio film o samostanu ''Trapisti''.

Plaketa grada ove godine biće uručena sljedećim laureatima: primarijusu doktoru Milutinu Đuranoviću za izuzetan doprinos u oblasti zdravstva i humanih djela, Antonu Josipoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta, Nenadu Novakoviću za izuzetna ostvarenja u oblasti kulture, Igoru Ignjatoviću za izuzetan doprinos u oblasti sporta i za humana djela, Mitru Medoviću za izuzetan doprinos u oblasti humanitarnog rada, Vojinu Milakoviću za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja i Goranu Rogiću za izuzetno humana djela.

Nagrada grada Banjaluka mladima dodjeljuje se u novčanom iznosu, i ove godine će po 1.500 KM biti uručeno Studentskom pozorištu i Sari Spasojević kao poseban vid priznanja u oblasti kulture i umjetnosti.

Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na svečanoj akademiji  koja je zakazana za časova 12.00 sati  u Banskom dvoru.