|

Dodika "zaboljela" Zvizdićeva posjeta SAD-u: To je izlet, nastupao je u svoje ime

Dodika "zaboljela" Zvizdićeva posjeta SAD-u: To je izlet, nastupao je u svoje ime
76
S
SRNA
22.10.2019. u 16:53
95
komentara
76

dijeljenja
Dodika "zaboljela" Zvizdićeva posjeta SAD-u: To je izlet, nastupao je u svoje ime Foto: I. Š./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Denis Zvizdić nije zadužen za kreiranje vanjske politike BiH zbog čega se, kaže Dodik, "njegov izlet u SAD i nastup koji je tamo imao mogu tretirati kao lični čin".
"Ako nije njegov lični čin, onda bi srpski kadar u Vijeću ministara mogao da odgovori - čije stavove Zvizdić zastupa u SAD? Da li Mirko Šarović, Dragan Mektić i Igor Crnadak misle da je neusvajanje Godišnjeg nacionalnog programa za članstvo u NATO najveći problem ili to što SDA ne prihvata izborne rezultate?", upitao je Dodik.

On je istakao da je Zvizdićevo insistiranje na NATO integracijama suprotno volji naroda u BiH i može se smatrati samo njegovom željom.

"Istupi, poput ovog Zvizdićevog urušavaju mrvice integriteta koje BiH ima kod drugih država", naglasio je Dodik.Zvizdić, koji je istovremeno predsjedavajući Vijeća ministara BiH i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, pozvao je na sastanku sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan u State Departmentu Matthewom Palmerom na pojačano prisustvo američkih zvaničnika u BiH, te se založio za integracije BiH u NATO.
Prijavi grešku


Komentari (95)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...