|

Dodik škrt na riječima: Na pitanje o slanju ANP-a u NATO odgovorio "nemam pojma"

Dodik škrt na riječima: Na pitanje o slanju ANP-a u NATO odgovorio "nemam pojma"
39
Er. M.
8.8.2019. u 08:05
99
komentara
39

dijeljenja
Dodik škrt na riječima: Na pitanje o slanju ANP-a u NATO odgovorio "nemam pojma" Foto: M. O./Klix.ba
Četiri dana nakon potpisivanja Sporazuma o formiranju vlasti na nivou BiH član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na pitanje vezano za slanje prvog Godišnjeg nacionalnog plana (ANP) u sjedište NATO-a.
Predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik upitan je o informaciji koju je jučer objavio portal Klix.ba u vezi s ANP-om. On je na pitanje da li je tačno da će BiH poslati ANP u NATO na način da će on uključivati samo civilni, ali ne i vojni aspekt, odgovorio kako "nema pojma".

"Nemam pojma. Ništa nismo dogovorili o tome. Volio bih da i vi kao ozbiljan novinar pročitate sporazum, odnosno principe koje smo potpisali onako kako piše. Vuk Karadžić je rekao: Čitaj kao što je napisano", odgovorio je Dodik u intervjuu za Nezavisne novine.On je istakao kako vjeruje da će novi saziv Vijeća ministara BiH biti formiran u predviđenom roku od 30 dana poručujući da "ne bude li ispoštovan dogovor, to znači da BiH ulazi u doboku krizu".

Uprkos tome što su SNSD-ovi parlamentarci već mjesecima tvrdili kako oni ne blokiraju rad Parlamentarne skupštine BiH i sam Dodik je u danas objavljenom intervjuu potvrdio suprotno.

"Onda smo mi, kada smo vidjeli da SDA kalkuliše, blokirali rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a i jasan stav EU je pokazao da neki ne mogu nastaviti blokade i da treba što prije formirati vlast na nivou institucija BiH. Evropski zvaničnici su podržali ovaj sporazum", rekao je Dodik.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...