{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: SDS, PDP i NDP izdajnički djeluju na nivou BiH

16.10.2015. u 16:11
5
144
Dodik: SDS, PDP i NDP izdajnički djeluju na nivou BiH
5
Dodik: SDS, PDP i NDP izdajnički djeluju na nivou BiH
Milorad Dodik (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je izrazio razočarenje zbog nedolaska predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a na današnji sastanak koji je održao s predstavnicima parlamentarnih stranaka u Narodnoj skupštini.
"Očigledno je da je i ta jedna dodatna doza potrebe za dodatnim razumijevanjem među nama izgubljena zbog činjenice da se predstavnici ovih političkih partija nisu odazvali na poziv", rekao je Dodik nakon sastanka.

Razlozi nedolaska na sastanak, koji su ranije navedeni, su prema ocjeni Dodika trivijalni i ulaze u sferu neozbiljnog i ponašanja i politike. Očigledno je, kaže Dodik, i da je njima najmanje stalo do RS, jer na ovaj način pokazuju svoju potpunu nezainteresovanost za dogovor u okviru RS-a.

"SDS, PDP i NDP svojim izdajničkim djelovanjem na nivou zajedničkih institucija BiH nastavljaju dodatno urušavati potencijal i snagu RS-a i na taj način njen položaj u BiH čine lošijim nego što je ikada bio. Taj položaj mora biti promijenjen. Ali RS je spremna i ima svoj potencijal da odbrani svoju poziciju", poručio je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: