Komentari (441)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hahahaha jel to zbog Turaka sto ti nisu dozvolili da preletis preko Turske ????
ma ne to on prica mastan vic 😉
i opet da kazem nema od toga nista 😉
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
tipicni balkanski mentalitet,kad ne znas vodit ekonomiju vracas se nekom nacionalizmu i ugrozenosti ...
zar ti je toliko dogorilo dodo??
Kako osjecam prezir prema Bakirima,Jadoncicima,Cavlima,Zlatkama,ALI NECES PEDLJA DODO ALLAHA MI
Zadnji trzaj najvećeg lopova koji kada više nema šta da ukrade od svog naroda i kada više nije nikakav politički faktor u državi očajnički pokušava to promijeniti. Njemu bi (da je nekim čudom to moguće) najviše odgovaralo jer tada ne bi morao odgovarati za pljačke, ovako kad tad će završiti u zatvoru. Djeca u obdaništu znaju da se Srpski entitet legalno ne može odvojiti, nije mogao ni ratom!
tu bi vam kraj bio Dodick
alahu ekber
USTAV SFRJ : Član 5. Teritorija Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije je jedinstvena i sačinjavaju je teritorije socijalističkih republika. Teritorija republike ne može se mjenjati bez pristanka republike, a teritorija autonomne pokrajine — ni bez pristanka autonomne pokrajine. Granica Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije ne može se mjenjati bez suglasnosti svih republika i autonomnih pokrajina. Granica između republika može se mjenjati samo na osnovu njihovog sporazuma, a ako se radi o granici autonomne pokrajine — i na osnovu njene suglasnosti.
Referendum odnosno otcjepljenje znaci ponistenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ponistenjem mirovnog sporazuma vraca se prethodno pravno stanje tj. stupa na snagu Ustav Republike Bosne i Hercegovine iz 1991.(1993./1974.) godine. A po Ustavu R BiH ne postoje sadasnji entiteti osnovani na ratnim zlocinima, nego sest ekonomsko funkcionalnih regija. Osim toga, prekidom mirovnog sporazuma vraca se jos jedno prethodno stanje: RAT!
vraćanjem na prethono stanje po ustavu BIH iz 1974 ona se nalazi u sastavu međunarodno priznate drave Jugoslavije , odvanjnje nje iz Jugoslavije znači , rat
Vladimire, opet si pomijesao pojmove Srbija i Jugoslavija - to dvoje nije isto! Drzava Srbija je zajedno i ravnopravno sa drugim drzavama tvorila jugoslavensku federaciju! Ustavi SR BiH i SFRJ su regulisali pitanje samostalnosti Republike Bosne i Hercegovine, a ono sto nije bilo jasno, rijesila je Badinterova komisija. Tu su stvari potpuno jasne tj. Republika BiH je i po domacem i po medjunarodnom pravu izvrsila legalnu i legitimnu disoluciju iz SFRJ. Osim toga po posljednjem vazecem Ustavu SFRJ iz 1974. SR BiH je vec definisana kao drzava koja tvori federaciju! Nemoj da mijesas pojmove Srbija i Jugoslavija - znas da vam se taj cetnikluk obio o glavu.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ko ce spasiti srpski narod, ako opet bude rat? Moze li Dodik srpskom narodu u Bosni i Hercegovini garantovati da nece na traktorima morati zauvijek napustiti svoju vijekovnu otadzbinu kao sto se to desilo u Hrvatskoj i Kosovu i djelimicno u F BiH? Ako ce opcine u kojima je pocinjen genocid/etnicko ciscenje nad Bosnjacima (npr. Srebrenica i Prijedor) i etnicko ciscenje nad Hrvatima (npr. Bosanska Posavina) biti dio te zamisljene srpske drzave, onda gospodo, "ALIJA nije vise za gradjansku Republiku Bosnu i Hercegovinu, nego za DZIHAD-Bosnu do istrijebljenja" (da citiram ovdje Murata Sabanovica). Ako ce genocidno ociscena teritorija biti dio Velike Srbije, kako ce medjunarodna zajednica objasniti bosnjacko-muslimanskim i hrvatsko-katolickim ekstremistima da islamizam/ustasluk nije pravi put (spasenja)?
iz Fedseracije Muslimana i Hrvata je etnički očišćeno 550 000 Srba , iz Republike Srpske je manje drugih etnički očišćeno , a da se se Srbi ikoga bojali ne bi odavdje istjerali Turke , Austrougare i Hitelra ,već bi kao neki bili nihove vjerne sluge
Osim toga, kako objasniti srpskoj manjini u Istocnoj Slavoniji da oni odustanu od prisajedinjenja sa majkom Srbijom? Kako objasniti Srbima na Sjeveru Kosova i Albancima u Juznoj Srbiji da oni nemaju pravo ujedinjanja sa maticnim drzavama? Kako objasniti Albancima u Sjevernoj Makedoniji i u crnogorskom Ulcinju da se ne spoje sa svojim meticnim drzavama Kosovom i Albanijom? Kako objasniti Bosnjacima u Sandzaku (i srbijanski i crnogorski dio) da oni nemaju pravo da vrate terotoriju Novopazarskog Sandzaka pod jurisdikciju bosanskog pasaluka? Kako objasniti Hrvatima u Zapadnoj Hercegovini da nemaju pravo ujedinjenja sa Nezavisnom Drzavom Hrvatskom? Ukratko, gospoda koji su izglasali ovu deklaraciju rizikuju da naprave jedan veliki nered na Zapadnom Balkanu, a u tom neredu ce srpski narod proci najgore kao i uvijek do sada!
o tome ste trebali razmišljati kada ste razbijali Jugosalviju , ako se Jugoslavija mogla raspasti ,onda je to moguće za svaku državu koja je iz Nje proistekla
Srpski narod ima pravo na samopredeljenje u ove dvije provincije koje su Austrijanci oteli Turcima tj. hercegovini i bosni , pogotovo zato što je Srpski narod odavdje istjerao i turke i austrougare i hitlerove snage , dok su druga dva naroda bili nesebični pomagači tih okupatora . Današnji Bošnjaci i Hrvati se moraju suočiti sa svojom izdajničkom prošlošću , ko bi to živio u maloj Jugoslaviji tj. BIH sa onima koji su rušili veliku zajedničku državu ? KAda Srbi , Hrvati i mUSlaimani budu mogli živjeti zajedno ,onda ce se obnoviti Jugoslavija , a ova zajhebancija zvana BIH je priča za malu djecu , dosta sa tom gluposti .
Daj raspisi to vec jednom,vec godinama raspisujes...ne shvatam samo levate koje te ozbiljno shvataju,obicni lajavac a ovce ga podrzavaju bas zbog toga sto je takav.U takozvanom RS-u sve sama sirotinja i bijeda al ni njima to nije bitno,ocuvanje srpstva i srpske je prioritet,nasao si pricu pravu da tim ovcama prosipas ali koliko god da su mutavi i oni ce te skontati kad-tad ;)
E , sad ga yebi Duduče, pa ti takav debeo i debilan s tim tvojim izjavama si mislim već i sam sebi dopi.zdio. Pa jadan, zar ne vidiš da te više nitko ni u tvojoj PC ne uzima za ozbiljno ...! ! !
Hoćemo li već jednom realno progledati i vidjeti da Bosni ne funkcionira kao država. Jedino rješenje je razlaz, a prema popisu stanovništva iz 1991 g. to je jedino pametno i moguće rješenje, jer se time ne bi priznali rezulati rata, tj. etnička čišćenje i ostalo!
Jeste, jedno resenje je ukidate dejtonskom jer je puno lakse. Vratiti ustav Bosne, a ko hoce nek ostane u bih ko nece nek kida. To je to. Lakse ne ukinuti dejtosnki nego da se odvoji RS jer nema te uslova.
Taman tako.U tom slučaju više ne postoji ni sporazum iz Dejtona, Nema obaveza iz tog "sporazum",nema ustava,nema zakona,nema ništa samo vakum. Nema Federacije BiH ,nema republike srpske. Imaju tri vojske,puno mržnje,nova generacija stasala za topovsko meso. Ništa od toga da će neko nekoga prepasti,svi su ubijeđeni da moraju ostvariti vjekovne snove i niko neće odstupiti ni milimetar. Raja se ovdje prepucava,a ovi spremaju novi rat. Boga molim da ne budem u pravu..
Ode ja sada malo u Njemacku a neka se bore ovi dijasporci da se zamjenimo malo a ne da vole BiH samo iz daljine , pa cu se vratiti poslije rata da vidim sta ima :-)
http://bosnaprkosnaodsna.mine.nu/odluka.jpg
djure jedno sto to sada ne uradis nego destabilizujes BiH za 3 godinr