Drugi aršin
10

Dodik u Predsjedništvu na sastanku sa američkim zvaničnikom samo pod zastavom BiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se u zgradi Predsjedništva BIH s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država predvođenu zamjenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Matthewom Palmerom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se u zgradi Predsjedništva BIH s delegacijom Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj sastanak je održan u sali gdje su postavljenje samo zastave Bosne i Hercegovine, a Dodik je na ovaj sastanak došao nakon održanog susreta sa kineskom ambasadoricom Kine u BiH Chen Bo u Administrativnom centru Vlade RS-a u IStočnom Sarajevu gdje je bila istaknuta samo zastava manjeg bh. entiteta.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

Podsjetimo, Milorad Dodik jutros je napustio sastanak sa delegacijom Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira zbog toga što zastava RS nije bila postavljena na zvaničnom sastanku.

Dodik je nakon toga održao i odvojen sastanak s Palmerom, a kojem je prisustvala i odlazeća američka ambasadorica Maureen Cormack.