BiH
0

Dodik: Potrošili smo vrijeme na traženje modela za izbore u FBiH

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Mi smo dogovor postigli još prošli put, izjavio je danas nakon završetka razgovora u Briselu lider SNSD-a Milorad Dodik, misleći pritom na Republiku Srpsku, javlja portal Radija Slobodna Evropa.

"On se odnosio na naše pristajanje da pristupimo izmjenama ustava koje bi podrazumijevalo prilagođavanje odluci Sejdić-Finci, što se tiče Republike Srpske - naravno da ostane direktan izbor i da izborna jedinica ostane Republika Srpska. Ovdje smo potrošili vrijeme na traženje modela za izbore u Federaciji i nažalost nije postignut nikakav dogovor u FBiH. Opšti zaključak je da ostaje još par sati ili dana da partneri u Federaciji dogovore određeni model, obavijeste evropskog komesara, inače u tom postupku će biti određenih mjera prema BiH. Komesar Fuele je rekao da će automatski zaustaviti 47 miliona eura", rekao je Dodik nakon sastanka u Briselu, javlja Radio Slobodna Evropa.

Sastanak bh. lidera s predstavnicima Evropske komisije danas u Briselu okončan je bez konkretnog dogovora u vezi s implementacijom presude "Sejdić - Finci".