{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Politički odnosi u BiH su zatrovani

S
10.5.2013. u 13:29
0
8
Dodik: Politički odnosi u BiH su zatrovani
0
Dodik: Politički odnosi u BiH su zatrovani
Milorad Dodik (Foto: Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u Banjoj Luci da su politički odnosi u BiH toliko zatrovani da BiH sve više pokazuje nesposobnost u funkcionisanju.
"Republika Srpska trpi ogromnu štetu na svim poljima, pa i kada je u pitanju jedinstveni matični broj. Vlada Srpske ima zakonsko pravo da donosi uredbe", rekao je Dodik novinarima.

Prema njegovim riječima, tražiće se odgovornost Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH zbog toga što uredba Vlade Republike Srpske koja se odnosi na jedinstveni matični broj nije provedena u Republici Srpskoj.

"Iz SDS-a su prije nekoliko mjeseci rekli da nema opasnosti po Republiku Srpsku. Predsjednik te stranke Mladen Bosić, koji je poslanik u parlamentu BiH ne daje inicijative da se određene stvari u BiH dovedu u ustavni okvir", rekao je Dodik.

On je istakao da u Ustavu BiH piše da entiteti moraju biti manifestovani u svim strukturama, a da se jedinstvenim matičnim brojom ta činjenica htjela negirati.

"Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko šalje lažne izvještaje Savjetu bezbjednosti UN u kojima navodi da Republika Srpska ruši ustavni poredak BiH, jer ruši Sud i Tužilaštvo BiH. Nigdje u Ustavu BiH ne piše da su te dvije institucije dio ustavne strukture", pojasnio je Dodik.

Komentarišući pisanje pojedinih medija u Srbiji koji su ga doveli u vezu sa Naserom Keljmendijem, Dodik je rekao da ga nikada u životu nije vidio, niti sreo.

"Onima koji izmišljaju i podržavaju takve laži neka je na čast, a svi moji poslovi su veoma transparentni i vidljivi. Srbija je za nas matica i želimo da razvijamo najbolje odnose, a određeni tabloidi i poremećeni umovi izmišljaju takve stvari", rekao je Dodik.

On je naveo da se traže centri medijske moći u srpskom narodu, koji se bave "prežvakanim" stvarima i lažima koje su ranije objavili mediji iz Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: