|

Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS

Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS
0
S
SRNA
18.11.2010. u 08:13
4
komentara
0

dijeljenja
Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zakazao je za danas početak konsultativnih sastanaka u vezi sa izborom mandatara za sastav nove Vlade RS.
Prema protokolu, Dodik će 11.00 sati razgovarati sa predstavnicima Privredne komore RS, u 12.00 sati sa delegacijom SNSD-a, a u 14.00 sati sa članovima SDS-a.

Dodik je ranije najavio da će, nakon preuzimanja funkcije predsjednika RS, njegov prvi zadatak biti formiranje vlasti u RS.

U obraćanju Narodnoj skupštini tokom inaugurisanja za predsjednika RS Dodik je rekao da očekuje da nova vlada RS bude kompetentna i odgovorna institucija koja će nastaviti da unapređuje životni standard građana.

"Očekujem da se privedu kraju već započeti projekti i pokrenu novi. Cilj je da se kroz re-industrijalizaciju poveća bruto društveni proizvod i nastavi stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta za nove investicije, koje znače i nova radna mjesta", naglasio je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, ranije je potvrdio i da koalicija SNSD - DNS - SP funkcioniše i da će formiranje nove vlade teći predviđenom dinamikom.

Novoizabrani predsjednik RS do sada nije otkrio kome namjerava da ponudi mandat za sastav nove vlade, ali su mediji u RS do sada spekulisali pojedinim imenima iz javnog života kao kandidatima za mandatara.

Do formiranja nove vlade premijerske dužnosti obavljat će potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...