{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS

S
18.11.2010. u 08:13
0
4
Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS
0
Dodik počinje konsultacije o mandatarima za sastav nove Vlade RS
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik zakazao je za danas početak konsultativnih sastanaka u vezi sa izborom mandatara za sastav nove Vlade RS.
Prema protokolu, Dodik će 11.00 sati razgovarati sa predstavnicima Privredne komore RS, u 12.00 sati sa delegacijom SNSD-a, a u 14.00 sati sa članovima SDS-a.

Dodik je ranije najavio da će, nakon preuzimanja funkcije predsjednika RS, njegov prvi zadatak biti formiranje vlasti u RS.

U obraćanju Narodnoj skupštini tokom inaugurisanja za predsjednika RS Dodik je rekao da očekuje da nova vlada RS bude kompetentna i odgovorna institucija koja će nastaviti da unapređuje životni standard građana.

"Očekujem da se privedu kraju već započeti projekti i pokrenu novi. Cilj je da se kroz re-industrijalizaciju poveća bruto društveni proizvod i nastavi stvaranje što boljeg poslovnog ambijenta za nove investicije, koje znače i nova radna mjesta", naglasio je Dodik.

Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a, ranije je potvrdio i da koalicija SNSD - DNS - SP funkcioniše i da će formiranje nove vlade teći predviđenom dinamikom.

Novoizabrani predsjednik RS do sada nije otkrio kome namjerava da ponudi mandat za sastav nove vlade, ali su mediji u RS do sada spekulisali pojedinim imenima iz javnog života kao kandidatima za mandatara.

Do formiranja nove vlade premijerske dužnosti obavljat će potpredsjednik Vlade Anton Kasipović.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: