|

"Nismo imali ambicija da predložimo mandatara"

"Nismo imali ambicija da predložimo mandatara"
0
F
FENA
19.11.2010. u 14:02
1
komentara
0

dijeljenja
"Nismo imali ambicija da predložimo mandatara" Mladen Ivanić (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je kako je sasvim vidljivo da će budući mandatar za sastav nove vlade RS-a biti iz reda Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), te da njegova stranka nije ni imala ambicija da predloži svoga kandidata.
Ivanić je u izjavi novinarima u petak, nakon konsutlativnog sastanka koji su imali kod predsjednika RS-a Milorada Dodika, ponovio da je u ovom trenutku jasno da će PDP biti opozicija u RS-u.

On je u izjavi novinarima kazao da mu nije poznato ime budućeg mandatara te da to nije ni bio predmet današnjeg razgovora, ali kako je "sigurno da će prvi čovjek RS-a biti Dodik".

“Spremni smo podržati SNSD-ov prijedlog, ali ćemo biti jako kritični prema tome šta se bude nudilo. Jasno je da imamo različite stavove o pitanju vođenja unutrašnje politike, ali danas nismo imali priliku da čujemo šta se nudi“, naglasio je Ivanić.

Upitan da li će PDP-ov poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH biti dio koalicije SNSD - SDS, Ivanić je rekao da PDP nije potpisnik te koalicije niti će to biti.

U sklopu konsultacija o mandataru za sastav nove enitetske vlade Dodik će se sastati s predstavnicima Demokrstakog narodnog saveza (DNS), a nakon toga i sa predstavnicima Socijalističke partije (SP) i Partije ujedinjenih penzionera (PUP) te predstavnicima Saveza sindikata.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...