BiH
2

Dodik: Opozicija je odbila da razgovara o mandataru

Piše: G. D.
Milorad Dodik (Foto: Klix.ba)
Milorad Dodik (Foto: Klix.ba)
Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas u Banjoj Luci da opozicija ne želi da učestvuje u razgovorima za izbor novog mandatara, te da će sutra razgovarati sa koalicionim partnerima, sa DNS-om i SP-om, da bi u narednim danima i konačno saopštio ime mandatara za sastav nove Vlade RS.

"Opozicija je odbila da dođe na nove konsultacije, iako sam ih pozvao, mada po Ustavu nisam dužan da to učinim. Rekli su da nisu dobili skupštinsku većinu i da ne žele da učestvuju u ovim konsultacijama. To je njihov izbor. Sutra ću razgovarati sa predstavnicima DNS-a i Socijalističke partije i do kraja sedmice ću, vjerujem, saopštiti ime mandatara", rekao je Dodik.

On se još jednom osvrnuo i na slučaj navodnog psovanja na konstitutivnoj sjednici Narodne skupštine RS, ponavljajući da je to izmišljotina.

"Nije bilo nikakve psovke. Uostalom, Borenović je reagovao tek nakon minut-minut i po nakon što je navodno čuo da mu psujem majku. Ali, sve su to dječije igre opozicije, koja sada galami jer nije dobila ono čemu su se nadali", istakao je Dodik.

On je dodao da se na konsultacijama za izbor mandatara ne razgovara samo o tome, već i o mnogim drugim temama.

"Opozicija je propustila priliku da razgovara o mnogim bitnim stvarima. Na taj način su pokazali svoje namjere za daljom destabilizacijom i smanjenjem institucionalne snage RS. Ali, njihov dolazak ili odlazak ne umanjuje značaj izbora mandatara", smatra Dodik.