BiH
0

Dodik: Konstruktivni i dobri razgovori sa socijalistima

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da je sa delegacijom Socijalističke partije /SP/ imao dobar i konstruktivan razgovor o imenovanju mandatara za sastav Vlade RS.

"Razgovarali smo o ličnosti koju namjeravam da imenujem za mandatara. Nakon imenovanja, mandatar će o strukturi Vlade razgovarati i sa predstavnicima SP", rekao je novinarima Dodik, nakon konsultacija sa SP o imenovanju mandatara za sastav Vlade RS.

On je ponovio da je koalicija političkih partija SNSD-DNS-SP stabilna i da ima većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske za imenovanje Vlade RS.

"Ne znam koliko će trebati mandataru da obavi novi krug konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka koje imaju većinu i da sačini programsko djelovanje nove Vlade", dodao je Dodik.

Predsjednik SP Petar Đokić naglasio je da je ova partija na posljednjim opštim izborima u BiH dobila mnogo veću podršku građana nego ranije.

"To nas čini i dodatno odgovornim i obaveznim prema građanima čije povjerenje moramo opravdati. Pred Republikom Srpskom je zahtjevan period, ali sam uvjeren da ćemo očuvati stabilnost i dostignuti novi razvoja", rekao je Đokić.

On vjeruje da će sa mandatarom postići apsolutni dogovor o učešću SP u Vladi RS.

"U prethodnih osam godina vlasti Republike Srpske ostvarile su velike rezultate i zbog toga sam uvjeren da ova politika ima smisla u budućem vremenu", dodao je Đokić, napomenuvši da se još ne zna koliko će SP imati resora u novoj Vladi Republike Srpske.

Dodik će danas u Banjoj Luci obaviti konsultacije o imenovanju mandatara i sa predstavnicima PUP-a i Saveza sindikata Republike Srpske. Sastanak sa PUP-om bit će održan od 15 sati, a sa Savezom sindikata od 15:30 sati.

Konsultacije o imenovanju mandatara za sastav Vlade Republike Srpske Dodik je danas obavio sa DNS-om, SRS, NS, SP i Koalicijom "Domovina", a jučer sa delegacijom SNSD-a.