Negira izvore
110

Dodik odbacuje navode da se u RS-u formiraju paravojne jedinice

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio da ima informacije da se u entitetu Republika Srpska formiraju određene paravojne formacije, oglasio s ei predsjednik tog entiteta Milorad Dodik, tačnije njegov kabinet negirajući takve navode.

"Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da 'predsjednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice' su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana", saopšteno je iz kabineta predsjednika RS-a.

Navode da ne postoje provjerljive činjenice koje bi ukazivale na tačnost navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj i dodaje da kabinet predsjednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Podsjetimo, bosanskohercegovačke obavještajno-sigurnosne službe raspolažu saznanjima da udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj, potvrdio je za Klix.ba ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

"Raspolažemo tim informacijama već duže vrijeme. Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić.