"Ovdje sam ja domaćin"
54

Dodik novinarki: Šta ćeš ti ovdje, briši odavde!

Anadolija
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na današnjoj konferenciji za novinare održanoj nakon susreta s predsjednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem, verbalno je napao novinarku novinske agencije Beta Ljiljanu Kovačević.

Nakon što je pokušala postaviti pitanje Dačiću, Dodik je reagovao pitanjem: “Šta ćeš ti ovdje?“.

Kovačević je odgovorila kako je sjedište predsjednika RS-a javna institucija gdje nije zabranjen ulaz novinarima, Dodik je nastavio: "Nije zabranjeno, ali me čudi otkud ti obraz da dođeš ovdje na način kako radite“.

"Ovdje sam ja domaćin, niste vi. Ova gospođa ovdje je lažljiva i šalje lažne informacije putem Bete o izgradnji zgrade Vlade RS-a i ima obraza da dođe ovdje, a nikada se nije izvinila. Što lažete, nemojte ovdje više da dolazite. Možete odmah da izađete napolje. Brišite odavde“, kazao je Dodik.

Novinska agencija Beta je, prije nekoliko godina, prva objavila informaciju da su istražitelji SIPA-e i Tužilaštvo BiH pokrenuli istragu o ulozi Milorada Dodika, tadašnjeg premijera RS-a, vezano za izgradnju zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci i autoputa Banja Luka - Gradiška.