{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: Nemamo namjeru da se svetimo, ali nećemo zaboraviti

F
19.4.2015. u 14:44
18
266
Dodik: Nemamo namjeru da se svetimo, ali nećemo zaboraviti
18
Dodik: Nemamo namjeru da se svetimo, ali nećemo zaboraviti
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je danas da nije zaboravljen zločin u tom koncentracionom logoru u sklopu kompleksa Jasenovac te da i RS i Srbija šalju poruke mira.
"Nismo došli da nikome prijetimo i nećemo nikome reći da imamo namjeru da se svetimo, ali je veoma teško zaboraviti i šutiti o ovome", naveo je Dodik na komemoarativnom skupu u Spomen-području Donja Gradina.

Kazao je da su vlasti RS-a i Srbije zajedno u obilježavanju velikih nacionalnih stradanja, kao i planovima te da "želi moćnu Srbiju, ne zato da bi drugima bila prijetnja, već adresa kojoj bi se RS mogla okrenuti“.

U Donjoj Gradini i Jasenovcu su, tvrdi, najviše stradali Srbi, među kojima i 20.000 djece.

"Ključna riječ našeg postojanja je sloboda, da se živi i preživi i poruka nama da se borimo za buduće generacije", naveo je Dodik.

Sloboda je, kazao je, danas borba za prava RS.

"RS je danas dobro mjesto za život, dovoljno široka za sve i može da prihvati različitost, ali se mora poštovati RS", ustvrdio je on.

Tvrdi i da će RS "nastaviti da gradi svoju moć, svidjelo se to nekome ili ne“ te da RS želi mir, ali "ne želi da izgubi sebe“.

"BiH predstavlja okvir na koji smo pristali", rekao je Dodik i ponovo se i u Donjoj Gradini osvrnuo na djelovanje visokog predstavnika u BiH koga je optužio da je kršio Dejtonski sporazum, želeći da od "RS napravi praznu ljušturu“.

"Ako nema RS-a, nema ni nas ovdje. Ako nema ljubavi naše prema Srbiji, onda nema ni srpskog naroda", ustvrdio je, između ostalog, Dodik.

Naveo je da je s predsjednikom Vlade Srbije razgovarao o realizaciji filmskog projekta o Jasenovcu kako bi o stradanju u tom logoru više znale buduće generacije.

Predstavnici vlasti BiH, RS i Srbije, vjerskih zajednica i brojni građani su danas su u spomen-poručju Donja Gradina položili vijence na spomen-obilježje žrtvama zločina u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini te prisustvali vjerskom pomenu stradalim srpskim, jevrejskim i romskim žrtvama.

Ove godine obilježava se 70 godina od proboja logoraša iz kompleksa ustaških koncentracionih logora u Jasenovcu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: