|

Dodik: Nakon sastanka s Čovićem odlazim, ne želim biti na ceremoniji povodom primanja BiH u UN

Dodik: Nakon sastanka s Čovićem odlazim, ne želim biti na ceremoniji povodom primanja BiH u UN
44
Piše: S. H.
22.5.2019. u 18:58
282
komentara
44

dijeljenja
Dodik: Nakon sastanka s Čovićem odlazim, ne želim biti na ceremoniji povodom primanja BiH u UN Foto: R. D./Klix.ba
Predsjednik SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik stigao je u Mostar gdje će se sastati sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali je poručio da neće prisustvovati svečanosti "Večernjakov pečat".
Dodik je po dolasku u Mostar posjetio Srpsko kulturno prosvjetno društvo "Prosvjeta", gdje je najavljeno da će kao član Predsjedništva biti pokrovitelj "Šantićevih večeri poezije".

Milorad Dodik sa delegacijom dolazi u prostorije HDZ-a na sastanak s Draganom Čovićem (Foto: R. D./Klix.ba) Milorad Dodik sa delegacijom dolazi u prostorije HDZ-a na sastanak s Draganom Čovićem (Foto: R. D./Klix.ba)


Kazao je da će sa Čovićem razgovarati o formiranju vlasti i aktuelnim pitanjima, ali da nakon sastanka odmah napušta Mostar.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


"Došao sam na poziv kao član Predsjedništva. Razgovarat ćemo o formiranju vlasti. Na pečatu neću biti jer se navodno obilježava i svečanost povodom primanja BiH u UN, ja to ne podržavam", kratko je kazao Dodik.

Foto: R. D./Klix.ba Foto: R. D./Klix.ba


Na pitanje da li je sa bošnjačkim političkim predstavnicima razgovarao o IPAP programu u okviru saradnje s NATO savezom, Dodik je kazao da nije i da Izetbegović i Džaferović nisu omiljeni likovi koje on voli vidjeti i da se nisu uspjeli sresti.
Prijavi grešku


Komentari (282)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...