{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik najavio doživotna prava za zločinca Krajišnika i ostale

F
FENA
3.3.2015. u 15:50
3
163
Dodik najavio doživotna prava za zločinca Krajišnika i ostale
3
Poslanici prvog saziva Narodne skupštine Republike Srpske (RS) uskoro će imati određena doživotna prava, najavio je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik navodeći da su to ljudi koji su zaslužni za temelje stvaranja RS-a.


Neke od tih poslanika danas je u razgovorima kod Dodika predvodio prvi predsjednik Narodne skupštine RS-a i haški osuđenik Momčilo Krajišnik, a najavljeno je da će biti organizirana i debata o političkim prilikama u RS-u.

Dodik je na pres-konferenciji rekao da su članovi prvog saziva parlamenta RS-a donijeli sve bitne odluke za funkciniranje RS-a, Ustav i sve temeljne akte za RS te "zaslužuju pažnju RS-a“.

U delegaciji kod Dodika su bili i članovi Asocijacije "Stvaraoci RS-a“, a on najavljuje da će dobiti i status organizacije od javnog interesa. To znači da će imati pravo na finansiranje iz budžeta RS-a.Krajišnik je rekao da je neophodno izgraditi političko jedinstvo u RS-u, bez "otupljivanja“ opozicionih prava, a da bi se "brižno“ čuvala RS.

Ponovio je stav da bi bilo dobro da i u SDS "uđe jedan broj članova koji su osnovali tu stranku".

Najavljeno je i obilježavanje dana Narodne skupštine RS-a, koja je osnovana 24. oktobra 1992. godine kao Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: