BiH
0

Dodik: Kasipović je "umoran" radom u Vladi RS

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da se ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović „umorio“ radom u Vladi RS-a, te otuda njegov zahtjev da bude razriješen ministarske funkcije.

„To je čin njegovog ličnog odnosa, a u suštini smo imali korektnu saradnju“, rekao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Budući da nije ispunio obećanje dato studentima da će u junu početi izgradnja četvrtog paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjoj Luci, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović zatražio je od predsjednika Vlade Aleksandra Džombića da bude razriješen dužnosti ministra.

Ovo nije prvi put da Kasipović licitira svojom ostavkom.

Ranije je tražio i da bude razriješen s funkcije potpredsjednika Vlade RS-a, jer, kako je tvrdio, suviše obaveza ima u resoru prosvjete i kulture.

Potpredsjednička ostavka se izvjesno vrijeme „vrtjela“ u javnosti, ali nikada nije prihvaćena, a Kasipovićev zahtjev je pao u zaborav.

Obećanje da će otići i s ministarske pozicije dao je još početkom aprila, uz najavu da će podnijeti ostavku na mjesto ministra ukoliko do kraja juna ne počne izgradnja novih smještajnih kapaciteta u ovom studentskom centru, na koji akademci čekaju godinama.

Juni je prošao, a od radova nema ništa.

Konstatirao je to i Kasipović potvrdivši danas novinarima u Banjoj Luci da rok koji je tada odredio nije ispoštovan i da je stoga zahtjev za razrješenje dužnosti ministra podnio 29. juna.