PDP
0

Povučena Kasipovićeva ostavka "još jedna prevara SNSD-a"

FENA
Antun Kasipović
Antun Kasipović
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da je, povlačenje ostavke ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Antona Kasipovića, pokazalo da je u pitanju „još jedna prevara SNSD-a i još jedna predstava za narod kojom se skreće pažnja s ogromnih životnih problema u Republici Srpskoj“.

Iz PDP-a su saopćili da je „vrhunac nemorala i licemjerja ponašanje ministra Kasipovića, koji je jedan dan podnio ostavku, a drugi dan je povukao iako se razlozi koje je naveo pri podnošenju ostavke nisu promijenili“.

Propuštena je šansa, navode, da se u resoru prosvjete „naprave pomaci naprijed jer su katastrofalno stanje u visokom obrazovanju i protežiranje privatnih fakulteta, korupcija na univerzitetima, nezadovljstvo studenata, prevare u organizovanju ekskurzija od firmi bliskih SNSD-u, sumnjive nabavke i prekoračenja budžeta u Ministarstvu prosvjete samo neke od karakteristika rada ovog ministra u posljednjih šest godina“.

"Ipak, nakon druge lažne ostavke ministra Kasipovića ostaje ocjena koju je dao predsjednik RS-a Milorad Dodik, da se potpredsjednik Vlade umorio, što jasno ukazuje da je i čitav kabinet premijera Aleksandra Džombića zamoren i da nema ideja za izlazak iz krize", zaključuje PDP.

Ministar prosvjete i kulture RS-a Anton Kasipović povukao je sinoć ostavku koju je ponudio na tu funkciju zbog kašnjenja početkom izgradnje četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci.

Kasipović je, nakon višesatnog sastanka s premijerom RS-a, kazao novinarima da je prihvatio zahtjev Aleksanda Džombića da ostane i dalje na funckiji potpredsjednika Vlade RS-a i ministra prosvjete i kulture.

Džombićev stav je bio, potvrdio je Kasipović, da bi u ovom trenutnku za Vladu RS-a "bilo najvažnije" da povuče ostavku i to je i uradio.

Ovo nije prvi put da Kasipović licitira svojom ostavkom.

Ranije je tražio i da bude razriješen s funkcije potpredsjednika Vlade RS-a, jer, kako je tvrdio, ima suviše obaveza u resoru prosvjete i kulture.

Potpredsjednička ostavka se izvjesno vrijeme "vrtjela" u javnosti, ali nikada nije prihvaćena, a Kasipovićev zahtjev je pao u zaborav.

Obećanje da će otići i s ministarske pozicije dao je još početkom aprila, uz najavu da će podnijeti ostavku na mjesto ministra ukoliko do kraja juna ne počne izgradnja novih smještajnih kapaciteta u ovom studentskom centru, na koji korisnici čekaju godinama.

Juni je prošao, a od radova nema ništa.