Prvo putovanje
28

Dodik, Džaferović i Komšić danas započinju posjetu Briselu

Piše: Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić borave danas u prvoj dvodnevnoj službenoj posjeti Briselu.

Članovi Predsjedništva BiH danas će se susresti s Federicom Mogherini, potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva BiH, radni doručak s Johannesom Hahnom, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, održat će se u srijedu.

Istoga dana Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović imat će susret s predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom.

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je jučer kako Predsjedništvo BiH na prvi sastanak sa zvaničnicima EU u Briselu ide s viješću da je BiH završila odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

Službenu posjetu kolektivnog šefa države Briselu komentarisala je i predsjednica bosanskohercegovačkog entiteta RS Željka Cvijanović koja je kazala da će Dodik u Briselu prenijeti realnu sliku o svemu što se dešava u BiH te izraziti opredijeljenost za evropski put naše zemlje.