Komentari (394)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ka'e nemoj mu zviždat. 😡
jos im fali edin gacic pa da budu u kompletu...
Pametan covjek za razliku od glupih bosnjaka vidi da ce desnicari vladat Evropom najdalje do 2022
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Suradnja sa desnicarima, ljudima koji postuju Hitlera i njegove saveznike, ta ista ideologija je Srbe u Jasenovcu klala i ubijala. Slicna stvar je sa Covicem koji postuje genocidnu tvirevinu RS koja je klala Hrvate po Posavini. Dokaz da su Bosanski Srbi i Hrvati jedan od najvecih licemjera na planeti...
@HodzaSkici Daj mi dokaz, link, tekst i ja cu usutiti...
Ovi su podrzali i secesiju Kosova.
5 nehjlebovaca !
Znači u Sarajevu se ipak zviždalo Miletu - sa razlogom!
A sta si ti mislio?
Laktasenko ide unaokolo i uvlaci se kome moze i ko hoce naravno
5 kontejnera sa smecem
Za prevlast u Bosni je bilo potrebno drzati gradove, sto nije bilo moguce bez politicke baze u urbanom muslimanskom stanovnistvu.Bas kao sto je Bosna bila kljuc za prevlast u Jugoslaviji ,muslimani su bili kljuc za premoc u Bosni.Prica o tome kako su jugoslovenski partizani pridobili podrsku bosanskih muslimana ,je kljucni aspekt price o trijumfu jugoslovenske revolucije, istice Hoare, cija je studija o ulozi bosanskih muslimana u 2.svjetsko ratu,potvrda antifasistickog naslijedza Bosnjaka.
ge ne rise matere ti
Ovo je studija jugoslovenske revolucije izmedju 1941. do 1945. u njenom epicentru u BiH, koja je bila centralno ratiste gradzanskog rata iz kojeg se revolucija izrodila, utociste Tita i jugoslovenskih komunista tokom najveceg dijela rata i kljucna karika u novom jugoslovenskom poretku, koji je proizasao iz revolucije, pise britanski historicar Marko Hoare u svojoj knjizi "Bosanski muslimani u Drugom svjetskom ratu".
Britanski historicar Marko Hoare u svojoj studiji dokazao centralnu ulogu bosanskih muslimana u uspjehu NOPa,narodno oslobodilackog pokreta.Bosanski muslimani kao kljucni antifasisti Titove Jugoslavije.
Kad ti poturad krenu o "fasizmu" Cas "historije" U Sarajevu je 1941. godine juriš ulicne rulje na glavnu Sefardsku sinagogu („Templ“) usledio je odmah posle ulaska okupacionih trupa. Odnijeli su i bakarni krov. Od deset hiljada Jevreja, rat je preživjelo 1.400. Likvidacija je pocela prije pocetka holokausta u ostaloj Evropi.
Dok je još bila u sastavu SFRJ, Bosna i Hercegovina je slavila Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine svakog 27. jula u godini kao sjecanje na ustanak 1941. u Bosanskoj Krajini. S obzirom na to da je ustanika Srba bilo oko 20.000 a ostali nacionalnosti samo 97, ne može se govoriti i pisati „o svenarodnom ustanku“, nego o ustanku Srba Bosanske Krajine. Od 97 nesrba u ustanku bilo je: Muslimana 49, Hrvata 37, Jevreja 5, Crnogoraca 3, Jugosloven 1, NJemaca 1, Slovenaca 1.
Handžar divizija (13. oružana brdska divizija SS-a Handžar, također i hrvatska br. 1) njem.: 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar je bila vojna jedinica u sklopu vojnih formacija njemačke nacionalsocijalističke organizacije SS u drugom svjetskom ratu, sastavljena pretežno od Bošnjaka i Hrvata Bosne i Hercegovine, kao i od potomaka doseljenih Nijemaca iz Kraljevine Jugoslavije (tzv. Volksdeutsche)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Bolje da se drži desničarske Italije i Austrije, nego S.Arabije i Kuvajta. Kamo sreće da se Sarajlije okrenu njima
U drustvu svojih istomisljenika.Dodik i pola Bosne da pobije opet ce biti budala koji ce reci-Ma nije lijepo zvizdati covjeku. Eee, budaletine ponizne i neuke.
Opet četnici sarađuju sa fašistima i nacistima.
U Sarajevu je 1941. godine juriš ulicne rulje na glavnu Sefardsku sinagogu („Templ“) uslijedio je odmah posle ulaska okupacionih trupa. Odnijeli su i bakarni krov. Od deset hiljada Jevreja, rat je preživjelo 1.400. Likvidacija je pocela prije pocetka holokausta u ostaloj Evropi.
Dok se talibanske stranke svađaju Dodik otvoreno lobira po svijetu ..svaka čast Talibani
Ovo je doakz da namjerava da se otcijepi kad tad, skuplja poene i ljude koji ce mu dati podršku tome. Samo jedno znam, radovati necu. Za koga i zasto? cijepite se idete u pm.
Ovo je doakz da namjerava da se otcijepi kad tad ------ inace Srbi su krvlju i glavama platili CIJELU BiH kada su je oslobadjali prvo od turaka, onda od austrougara pa od nacista, a RS kidali od zapada i NATO kandzi...dok ste vi nosali nuniforme svih tih okupatora i ni jednu jedinu stopu te iste BiH nikada niste ni POKUSALI osloboditi i NICIM platili niste. Cuj "otcijepljenje":):):)....ne otcjepljujemo se mi OD SVOGA
@KraftwerkAgain sta je austrija trazila na prostorima gde nema ni jednog austrijanca??
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Stavi prst na celo pa skontaj ovo Ovim poturicama koje prozivaju Srbe i njihovog Predsjednika za nekakav fasizam molim te lijepo,.. njihov PRVI predsjedjednik u cijelokupnoj njihovoj jadnoj "historiji" je karijeru zapoceo kao pripadnik SS Nacisticke Divizije!!! ...ono....VRH!!!!:):):)
koji ste vi zivi vic,..jadu od naroda
@RomanijaBluz28 Opet se hroktavi đžubreluk ušćutio
PRIKAŽI ODGOVORE (1)